Kaiso zeewiersalade [haizao 海藻サラダ]

zeewierHoe heet het?
Gedroogd zeewier, kaiso, kaiso salade, zeewiersalade, krulwier, kelp, vingerwier, seaweed, haidai 海带,海藻

Wat is het?
Gedroogd krulwier uit Japan in verschillende kleuren en smaken, zowel lichtrose, donkergroen als doorzichtig gedroogd zeewier. Bedoeld als salade, grappig gerechtje voor erbij, of om een grotere salade mee op te leuken.

Hoe te gebruiken?
De gedroogde zeewiersliertjes 10 tot 15 minuten in koud water weken tot ze hun oorspronkelijke vorm hebben aangenomen, dan in salades of koude gerechten verwerken, bijvoorbeeld in een komkommersalade of glasnoedelsalade met een beetje sojasaus en sesamolie. Kan ook los voor bij de rijst, of als bijgerechtje bij sushi.

Wat is er te koop?


seaweed saladmerk: Kurakon [Japan]
verpakking: wit zakje met plaatje van zeewier
etiket: Fresh and Healty Kaiso Salada 海藻サラダ, close up etiket
prijs: € 2,95 (40 gram)


Meer weten?

  • Eenmaal geweekt blijft dit zeewier niet heel lang goed, de volgende dag wordt het ‘vissig’
  • In de verpakking zit ook een klein zakje met een vinaigrette-achtig sausje om de salade mee aan te maken, bestaand uit sesamolie, sojasaus en Japanse azijn.
Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s