Wil je ook zelf aan de slag? En kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Tokowijzer heeft de lievelingskookboeken op een rijtje gezet. De kookboeken waar je heerlijk in kunt lezen of fijn uit kunt koken.
Tokowijzer beveelt de volgende kookboeken aan:
recepten uit tokyo; mastering the art of chinese cooking; the breath of a wok; culinaria China; the revolutionary cookbook; Chinese home style cooking; itadakimasu; het wagamama kookboek; boekoe kita; mijn China; 50 curries uit India; serendip; China modern; sichuan cookery; shark’s fin and sichuan pepper
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alle bovenstaande kookboeken staan hier gewoon in de kast, dus als je iets wilt weten over handzaamheid, de dikte van het boek, de illustraties of plaatjes of wat dan ook, je kan altijd reageren!
Hoi Alice, ik heb de nodige Engelstalige kookboeken die je hier noemt aangeschaft. Echter niet via amazon.com, maar via amazon.co.uk, wat in de meeste gevallen goedkoper is (in alle gevallen goedkoper dan bol.com). Als je voor meer dan £25 (€ 28,34) aan boeken bestelt, dan worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.
Hoi Rob, dankjewel voor je tip. Laatst heb ik ook ontdekt dat er bij Amazon DE (Duitsland) ook het een en ander aan Engelse kookboeken te vinden, daar zijn de verzendkosten ook gratis!
Nog 1 toevoeging: ik heb per ongeluk zowel ‘Sichuan Cookery’ (amazon.co.uk) als ‘Land of Plenty’ (amazon.com) van Fuchsia Dunlop aangeschaft. Het is qua recepten exact hetzelfde boek, echter de maatvoering in ‘Land of Plenty’ is Amerikaans, terwijl ‘Sichuan Cookery’ rekent in grammen e.d. Deze versie van Fuchsia Dunlop’s ‘The Revolutionary Chinese Cookbook’ (http://www.amazon.co.uk/Revolutionary-Chinese-Cookbook-Fuchsia-Dunlop/dp/0091904838/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1305971850&sr=8-1) hanteert naast OZ in ieder geval grammen en centimeters, zodat je niet hoeft om te rekenen. Goed om te weten wat mij betreft.
Ja, dat klopt, ik zal het als waarschuwing bij de bespreking toevoegen, anders gaat het misschien vaker mis.
Het Wagamama Kookboek is deze week (6 t/m 12 juni 2011) voor 7 euro 90 in de aanbieding bij Selexyz (normale prijs ca. 20 euro). Ik zou zeggen: doen! Groet, Rob
O dat is leuk! Er komen wel meer boeken in de aanbieding, ik zag laatst nog het ‘Culinaria China’ kookboek bij de Slegte voor €29.95
Mooi overzicht! ik zoek recepten voor rijstvellen. Waar staan die in?
vriendelijke groet
Harry van Nie
Rijstvellen zijn meer voor de Vietnamese keuken, dus die vind je niet zo snel in bovenstaande kookboeken, in Ching-de Huang heb je nog het meeste kans? (loopt naar kast en checkt boek – p. 113 ‘Vietnamese rijstrolletjes’) Op het web kun je ook wel het een en ander vinden.
dank je wel voor je snelle reactie, ik ga er mee aan de slag!
groet
Harry
Kan iemand mij zeggen of er in het chinees geschreven boeken zijn met recepten van nederlandse gerechten en zo ja waar te koop? Ik ben op zoek naar zo’n boek als cadeau.
Voor zover ik weet bestaat het niet, de Nederlandse keuken is ook niet echt zo bekend. Misschien kan de Chinese boekwinkel Mingya (in Amsterdam) je verder helpen? Bel ze op 020 6258330.
er is een leuke opvolger van Boekoe Kita ….Boekoe Bangsa ( boek van de familie) !
Hee leuk, dat wist ik niet. Ik zie hem hier staan bij Bol.. ik ga eens in de winkel bladeren …
Ik ben op zoek naar een Chinees kookboek waar veel groentengerechten en gerechten waar geen suiker in verwerkt wordt in staan. Heb je wat dat betreft een tip?
Gave site trouwens, heb meteen zin om straks naar de toko te gaan op zoek naar de zeewier snacks!
Een tip zou misschien zijn het prachtig vormgegeven boek van Jolande Burg “Oosters Vegetarisch“, dat nog niet op de Tokowijzer besproken is. Ik weet niet hoe ze omgaat met suiker, maar dat kan je natuurlijk aan je eigen smaak aanpassen.
Kun je de recepten aanpassen door honing te gebruiken in plaats van suiker?
kijk eens op bookdepository.co.uk
nooit verzendkosten, vaak aanbiedingen! en ze hebben veel
Er is nog ’n 2e boek van Wagamama: Noedels, door Hugo Arnold, isbn 90-5956-170-8, van 2006.
Pingback: Chinese wok [guo 锅] « Tokowijzer
Erg leuke site! Laatst at ik een waardeloos maal in de beroemde eettent Nam Kee ben ik van de weeromstuit weer eens zelf Chinees gaan koken. Na een nare scheiding is het de laatste jaren er niet echt van gekomen, maar ondanks gemis aan routine was het meteen beduidend beter. Dat zou toch niet mogelijk moeten zijn…
Ik heb mezelf Chinees leren koken uit de klassieker ”Groot Chinees Kookboek van Gloria Bley Miller. Die miste ik in het rijtje besproken boeken.
Het nieuwe chinese kookboek Yan-Kit waar ik al jaren met veel pezier uit kook .
Mischien is het ook wat voor uw lijst.
met vriedelijke groet robert.
Zijn er ook kookboeken die voornamelijk gaan over de xi’an cuisine? Wij zijn thuis aan het experimenteren met die coldskin noodles en willen wel wat extra inspiratie!