Rempejek

rempejekHoe heet het?
Rempejek, rempeyek, rempejeh, rempeyeh, rempèjek, rempeyek kacang, gefrituurde pindakoek, pindakoeken.

Wat is het?
Indonesische gefrituurde hartige koek gemaakt van een beslag van rijstemeel, kokosmelk en kruiden, vaak in de variant met pinda’s er in. Lekker voor bij de Indische rijsttafel of om gewoon zo te snacken. Wereldwijd bekend in Maleisië, Indonesië en … in Nederland 😉

Hoe te gebruiken?
Uit de verpakking halen, in handzame stukken breken (als ze niet al in de verpakking in stukken zijn gebroken); in een schaaltje doen en samen met seroendeng, atjar en dergelijke bijgerechten bij een Indische maaltijd serveren. Of begin alvast met het snacken van rempejek als het eten niet snel genoeg op tafel komt!
Na openen van de verpakking niet te lang laten liggen, anders wordt de rempejek zacht.

Wat is er te koop?


Rempejekmerk: Udang Mas (Indonesie)
verpakking: plastic zak met rose en gouden kleuren
etiket: REMPEJEH
ingredienten: tarwebloem, pinda’s, zonnebloemolie, meel, zout, cayennepeper, knoflookpoeder, koriander
prijs: €2,50 (250 gram)


Rempejekmerk: Go-Tan [Nederland]
verpakking: plastic zak met lichtblauwe opdruk
etiket: Rempejek, pikante pindakoekjes volgens oma’s recept
ingredienten: pinda’s, plantaardige olie, tarwebloem, suiker, koriander, rode peper, kruiden, rijstmeel, rijsmiddel, emulgator, specerij-extract
prijs: €1,94 (150 gram)


Meer weten?

  • Aan rempejek wordt ook vaak gedroogde vis toegevoegd voor extra smaak.
  • Zelf rempejek maken? Kijk naar dit filmpje uit Indonesië (met aparte country-muziek!) De rempejek worden gebakken in een kleine wok, daarom zo rond, en worden uiteindelijk veel dunner en knapperiger dan je in de winkel kunt kopen.
Advertenties

5 thoughts on “Rempejek

  1. Leuk filmpje, en de muziek is Cajun muziek. via Canada naar New-Orléans gebracht door Franse bannelingen honderden jaren geleden. Leuk om je eens in te verdiepen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s