Toko Dun Yong [Dengrong 邓容杂货店]

Toko Dun Yong 邓容杂货店
Stormsteeg 9
1012 BD Amsterdam
tel. 020-6221763

De oudste toko van Amsterdam, al jaren een begrip, gevestigd in een historisch pijpenlaatje vlakbij de Nieuwmarkt / Geldersekade middenin het Amsterdamse Chinatown.

Dun Yong is zeer prettig om in te winkelen, een prachtige toko. De winkel heeft mooie schappen en duidelijke bordjes. Bij bijna ieder product is een klein briefje opgehangen met een korte omschrijving wat je ermee moet of kunt, wat enorm klantvriendelijk is. Bij binnenkomst links is de uitgebreide verse groenteafdeling, op het schap in het midden ook gedeeltelijk verse groente en fruit, plus snoeps en snacks. De vriesvakken die vroeger voorin de winkel waren, bevinden zich nu helemaal achterin de winkel rechts. Daar is het flink uitgebreid (na de verbouwing in 2010) – allerlei dumplingsoorten en dim sum, vissen, Pekingeend, mochi-ijs, Thaise producten – zeer ruime keus. Achterin is ook het Koreaanse en Japanse hoekje. Groot assortiment noedels en ook een apart vegetarische afdeling achterin de winkel. Normale prijzen.

Achterin de winkel meer sauzen en potjes. Geen verse vis of veel diepvries-grootverpakkingen: men mikt op de Nederlandse thuisklant. In het midden links biedt een klein trapje naar beneden toegang tot het sousterrain met keukenspullen. Zeer ruim assortiment kopjes, bakjes, pannen en keukengerei. Zelfs grote staande ovens voor Pekingeend en ander horecabenodigdheden.

Bovenin, op de eerste etage, is het cadeauassortiment. Poppetjes, wierookstokjes, kungfu-kleding, schrijfwaren, Chinese stoffen tijgers en dingen om aan de muur te hangen – heerlijk om rond te struinen. Op de tweede etage is de ruimte voor de kookstudio en een assortiment pannen en grote schalen. Nog een verdieping hoger is een showroom met meubels en andere dingen voor het interieur.

Vriendelijk personeel is altijd bereid om uitleg te verzorgen, superadres.

 

Bekijk hier de aflevering van “De Kwestie van Smaak” waarin chefkok René Lancée Toko Dun Yong ingaat op zoek naar ingrediënten, en advies krijgt van manager Soesja.

[eerste versie geschreven 14 augustus 2008]

27 thoughts on “Toko Dun Yong [Dengrong 邓容杂货店]

 1. Ook hier ben ik gisteren geweest erg leuke toko met veel keuken artikelen in de kelder heb er een aantal leuke dingen gekocht die ik kan gebruiken voor mijn kook hobby.

 2. Een heerlijke winkel waar ik al jaren graag kom, zowel voor mijn eten als voor spulletjes in huis of om kado te geven.Het hele gebied is trouwens enorm gezellig geworden om lekker te slenteren en gekke winkeltjes te ontdekken.

 3. Dieuly, beetje laat, maar we hebben wel koreaanse rijst cake plakjes (ddeok). Het zijn diepvries plakjes, lekker makkelijk, hoef je niet in te weken. We zijn net een paar weken geleden klaar met de verbouwing van onze food afdeling, we hebben nu nog meer ruimte voor de levensmiddelen. Wellicht leuk om weer eens een keertje langs te komen.

 4. Jammer die verbouwing, daarvoor had je nog een beetje het gevoel in een echte authentieke toko te zijn. Zo mooi al die geheime middeltjes en snuisterijen achter de toonbank bijvoorbeeld.
  Assortiment blijft natuurlijk super.

  • Nee, ik bedoel echte taarten.
   Ik heb in het verleden hele mooie taarten gekocht bij een chinees in Rotterdam. Ik denk dat ze het in Amsterdam ook wel zullen hebben, maar wil weten waar. Kun je me aan een adres helpen?

 5. ben al lange tijd op zoek naar schelpen die je in een glas water doet en na een tijdje gaan deze open en komt er een bloemetje uit,die kocht ik vroeger weleens per 3 in een zakje.
  iemand enig idee waar die nog verkrijgbaar zijn?

 6. Hoi, is iemand er inmiddels al achter waar de bloemenschelpen verkrijgbaar zijn? Liefst online. Het lijkt wel of niemand ze meer kent.

 7. Het was inderdaad vroeger prettig winkelen. Maar nu niet meer. Was afgelopen woensdag in de winkel. Cassière achter de kassa was gehaast, onverschillig en onvriendelijk. De service voorheen was beter. Mij niet meer gezien. Jammer …….

 8. @Les, jammer, ik was er een weekje geleden en toen waren ze als vanouds heel vriendelijk en behulpzaam. Hopelijk was het eenmalig dat je niet prettig werd behandeld, ik heb er in ieder geval niets van gemerkt gelukkig.

 9. kan zijn dat de cassiere even haar moment niet had, want toen ik daar voor de eerste keer kwam, was het laaiend druk en stond er een rij van hier tot gunder…neemt niet weg dat ik zeker nog eens terug kom om op mijn dooie gemak die hele winkel nog eens te bekijken, deze keer met genoeg geld op zak :)…en uiteindelijk gaat het er bij mij om of een zaak datgene heeft wat ik op dat moment zoek…die cassiere ben ik daarna gewoon weer vergeten…

   • @Marloes,i k heb snel even gegoogled op ‘wonder shell water flower’ en heb denk ik het antwoord gevonden. Hopelijk is het wat, succes verder!

 10. .,., Hallo allemaal,
  In Los Angeles koop ik altijd Crispy Seaweed / Seasoned Laver in pakjes van plm. 5 gram (1 pak met 6 pakjes van 5 gram voor 1 dollar).
  Is dit in Amsterdam ook te koop? En dan het liefst in grotere verpakkingen, want voor elke paar blaadjes zeewier een plastic bakje plus droogkorrels plus een aparte verpakking is wel heel erg milieubelastend.
  Oh ja, het liefst zonder MSG / Ve tsin / Mononatrium Glutamaat)
  Alvast vriendelijk dank.
  (geen e-mail svp)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.