Leliebol [baihe 百合]

leliebolHoe heet het?
Leliebol, lily bulb, Lanzhou lily, Lanzhoulelie, baihe, Lanzhou baihe 兰州百合

Wat is het?
De verse bol van de witte lelie uit Lanzhou (West China, provincie Gansu) De leliebol is wit van kleur. De blaadjes zijn knapperig en smaken fris. Een prettige beet, als een stukje appel. De Chinezen kennen aan de witte leliebol veel gezonde eigenschappen toe.

Hoe te gebruiken?
Was de leliebol en pel de kleine blaadjes eraf. Gebruik ze heel of in stukjes gesneden (bijna) rauw in roerbakgerechten of salades. Niet te lang verhitten, dan verliest dit ingredient zijn knapperigheid. Leliebol wordt vaak gebruikt in combinatie met bleekselderij en een hele lichte saus.

Wat is er te koop?


leliebolmerk: ?
verpakking: vacuüm plastic verpakking in ’t versvak
etiket: Fresh Lily Bulb 鲜百合
prijs: €2,50 [?] voor 2 bollen


Meer weten?

  • Bij ons heeft een het idee dat je een lelie zou eten toch altijd iets van tulpenbollen in de oorlog, een rare sensatie dat dit gewoon eetbaar is.
  • Langer stukje over leliebollen [Engels]
Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s