Shark’s fin and Sichuan pepper

Shark's Fin and Sichuan PepperFuchsia Dunlop. Shark’s Fin and Sichuan Pepper (2009)

Dit boek van de bekende Chinese culinaire expert Fuchsia Dunlop is niet zozeer een receptenboek, maar Dunlops autobiografie van haar jaren in China en de tijd daarna.

Beschouwingen over de Chinese keuken, de Chinese manier van eten en hoe een Westers meisje tussen Chinese studenten leert koken.

Het boek interessante achtergrondinformatie over Dunlops studietijd in Chengdu in de jaren ’90, haar vele reizen door China, en haar research voor haar boek over Hunan (het elders besproken Revolutionary Cookbook) ten tijde van de SARS-epidemie.

[taal van het boek: Engels]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.