Wah Nam Hong Amsterdam [华南行]

Wah Nam Hong

Wah Nam Hong Superstore 华南行
De Flinesstraat 18 24
1099 CC Amsterdam (Duivendrecht, tegenover de Makro Benzinepomp)
Tel: 020 463 8833‎

Deze grotere Wah Nam Hong ligt op het industrieterrein bij de Makro, waar ook de Sligro, de Kookfabriek, Oriental en andere groothandels gevestigd zijn. Parkeren kan gewoon voor de deur.

Wah Nam Hong, die meerdere vestigingen heeft in het land (ook in Amsterdam centrum, Den Haag en Rotterdam) zal zich de komende tijd richten op meer diepvriessnacks en kant-en-klaar spullen. Deze grote toko op de Flinesstraat is net als de andere Wah Nam Hongs volgestouwd met Aziatische producten. Ruime keuze diepvries, allerlei potjes en blikjes met Chinese waar. Ook Vietnamese, Thaise, Japanse en Koreaanse ingredienten.

Groot assortiment verse groente – bijzondere paddenstoelen, bieslook, knoflookspruiten en Chinese bladgroenten. Ook exotische vruchten als durian, rambutan en ander Aziatisch fruit. Kookboekjes.

Wah Nam Hong Chinese supermarket

40 thoughts on “Wah Nam Hong Amsterdam [华南行]

 1. Waarschijnlijk wel, maar ik geef je meer kans 2 deuren verderop, bij Oriental. Die zijn iets breder georienteerd, Wah Nam Hong is vooral Chinees (en Azie). Oriental richt zich daarnaast ook op de Afrikaanse en caribische keukens.

  Als je het helemaal zeker wilt weten moet je ze even bellen. 😉

 2. Vast! Ook al is Wah Nam Hong iets meer op de Chinese keuken gericht denk ik dat je voor nori-vellen, sushirijst, rijstazijn, oprolmatjes, wasabi, sesamzaadjes, etc hier prima terecht kunt. En anders 2 deuren verderop bij Oriental.

 3. Begin juni 09 zag ik dat ze een pand iets verderop aan het inrichten waren. Neem aan dat ze inmiddels op het nieuwe (veel grotere) adres zitten.

 4. Ja, ze zijn verhuisd. Een paar panden verderop op de hoek vlakbij de Sligro. Assortiment is volgens mij niet echt uitgebreid, wel veel ruimer opgezet.

 5. Even een vraagje ik wil binnenkor sukiyaki maken en heb daarvoor Mirin nodig. Weet iemand of dat ook gewoon bij Wah Nam Hong te koop is?

 6. Aangezien ik toch toevallig in de buurt was ben ik even langs deze toko geweest. Ik moet zeggen dat het me enigzins tegenviel. Ik kom vaak in verschillende toko’s klein en groot, maar zelfs de kleinste toko die ik ken heeft een breder assortiment dan deze groothandel. Veel van hetzelfde en weinig unieke producten. Voor de sfeer hoef je er niet heen, personeel is vriendelijk maar best een tegenvaller hoor deze mega toko. Je kan beter naar Beverwijk of de toko’s in buurt gaan.

 7. Vaak is zo’n grote winkel meer van hetzelfde dan opeens een heel groot assortiment… ze hebben vaak wel meer keukenspullen enzo. Ik vond deze Wah Nam Hong wel goed gesorteerd in hun verse groenten en fruit.

 8. Ik ben er vandaag ook voor het eerst geweest (ik ga meestal naar de toko’s rond de nieuwmarkt). Het was er best leuk, maar niet een grote meerwaarde. Ze leken er wel meer grote zakken rijst te hebben, dat was voor mij praktisch, want ik had een grote tassensjouwer bij. De verse groente-afdeling vond ik niet heel groot, de diepvriezers wel en overzichtelijker dan op de Gelderse Kade.
  Wat ik erg jammer vond is dat ze geen Sichuan noodle-soep daar hebben. Normaal hadden ze die wel bij de kleine, maar de laatste keer dat ik daar was, kon ik er niets van vinden.

  De grote Oriental is alleen met pasje (geen idee hoe je daar aan kan komen, heb ik niet op de website kunnen vinden) en de kleine Oriental heeft wel Sichuan noodles, maar niet in de gewenste mushroom-smaak.

 9. Dat je voor de grote Oriental een pasje nodig zou hebben is volgens mij een misverstand. Maar dat je een beetje teleurgesteld was kan ik wel begrijpen. Ik denk wel eens dat die superstores (vooral die daar in buitenveldert) bedoeld zijn voor mensen buiten de grote stad, mensen die eens in de zoveel tijd hun kofferbak vol moeten laden met ingrediënten die bij hun in de buurt niet zo makkelijk of niet zo goedkoop te krijgen zijn.

  Je verwacht meer keus, maar het is toch een beetje hetzelfde als de goed gesorteerde, grote toko downtown, alleen met veel meer vierkante meters en parkeerplaatsen.

 10. Dat pasjes gedoe komt omdat ze (en Wah Nam Hong dus ook)op een bedrijventerrein zitten.
  Officieel mag je niet aan particulieren verkopen (oneerlijke concurrentie, he, anders hadden we in NL al lang en breed AH hypermarkts net als in Frankrijk).
  Dus terwijl elk chinees zo kan doorlopen wordt je als niet-chinees tegengehouden.
  Stel je voor dat je een undercover controleur bent 🙂

 11. Wah Nam Hong, ik was er boos weggegaan. Van een groothandel als deze verwacht echte lage prijzen….Oriental die in dezelfde straat zit 1-3 euro goedkoper uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.