Boekoe Kita

Boekoe KitaMirjam van der Rijst, Harold Pereira & Ingmar Niezen. Boekoe Kita (2010)

Het is niet voor niets dat Boekoe Kita, ‘ons boek’, een van de genomineerden was van het Kookboek van het Jaar 2010, en een van de winnaars van het Lintje van de Boekverkoper 2011. Dit is echt een prachtig mooi boek.

Oogstrelende foto’s en hartverwarmende verhalen en recepten, overgeleverd uit de Indische gemeenschap. In de totaal elf hoofdstukken staat telkens iemand anders centraal met zijn of haar achtergrond en recepten, zonder dat het opdringerig, langdradig of sentimenteel wordt.

Zelf sambal oelek maken, roedjak, seroendeng of rempejek? Dat is makkelijk met dit boek. Echt goeie sate, babi ketjap, pepesan (hete vis in bananenblad), sajoer of rendang? Je vindt het zo.

Het knappe van Boekoe Kita is dat er niets teveel instaat, en dat alles wat er in staat, echt helemaal klopt. Je kan de liefde voor het samenzijn en samen koken en eten voelen, en de ketjap en de kruiden bijna van de foto’s af ruiken. Petje af als je na het lezen van dit boek rustig op de bank blijft zitten, want ik ben al op weg naar de toko.

[taal van het boek: Nederlands]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.