Breath of a wok

Breath of a WokGrace Young. The Breath of a Wok (2004). Unlocking the Spirit of Chinese Wok Cooking through Recipes and Lore

Grace Young heeft met haar ‘Breath of a Wok’, wat slaat op de geur, smaak of ‘spirit’ (氣 qi) die een echte traditionele Chinese wok aan gerechten die erin gekookt worden meegeeft, een leuk boek geschreven met achtergronden over het belangrijkste kookinstrument van de Chinese keuken.

In haar zoektocht naar de ideale wok vertelt ze hoe je met teflonpannen nooit hetzelfde effect kan bereiken als met plaatstaal, tussendoor staan er heel veel leuke en authentieke homestyle recepten uit Youngs familiekring, en recepten en interviews met bekende Amerikaanse Chinese koks als Florence Lin en Martin Yan, en schrijfster Amy Tan.

[taal van het boek : Engels]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.