Gele rettich [黄萝卜泡菜]
Hoe heet het?
Ingelegde rettich, sushirettich, Koreaanse rettich, oshinko (お新香), takuan / taken (大根) yellow pickled daikon, preserved daikon radish, gele rettich, huang luobo paocai 黄萝卜泡菜
Wat is het?
Rettich (daikon) wordt ingelegd met suiker, zout, azijn en gele kleurstof. De ingelegde rettich heeft een knapperige beet, en de smaak tussen een augurk en een zilveruitje in, maar dan veel minder sterk. Het is eerder zoetig. Het word gegeten als vulling in kimbap, Koreaanse sushi, (in lange repen gesneden), of als bijgerecht of versiering in Japanse noedelsoepen.
Hoe te gebruiken?
De ingelegde rettich gebruiken als reepjes in (Koreaanse) sushi – prachtig van kleur – of in leuke vormpjes of stukjes snijden en gebruiken om bijvoorbeeld noedelsoepen mee te decoreren. Ideaal voor een Japanse lunchbox (bento) of een salade.
Wat is er te koop?

verpakking: stevige plastic verpakking in de koeling
etiket: Pickled radish (half) close up etiket
ingredienten: rettich, zout, azijn (suiker, kleurstof?)
prijs: € 2,95 (400 gram)
Meer weten?
- Voorbeelden van Koreaanse bimbap (sushi) met repen ingelegde gele rettich op Flickr
Wederom bedankt voor deze bijdrage, ik waardeer het enorm dat jullie zo veel tijd steken in het verklaren van al die spullen! 🙂
Vond uw site net op Google. Mijn complimenten! Het is heel grondig en informatief!
Wou even een berichtje achterlaten; Daikon is ook voortdurend te koop bij de Meidi-Ya te Amsterdam (beethovenstraat 20).
Disclaimer: ik werk daar.
Bedankt voor de complimenten, misschien zal de Tokowijzer ook binnenkort eens een bezoekje brengen aan Meidi-Ya?