Lotusbroodjes [heye jia 荷叶夹]

Hoe heet het?
Lotusbroodjes, lotus broodjes, bloesembroodjes, lotus buns, stoombroodje, bunnetje, lotus leaf buns, heye bao, heye jia 荷叶夹, pao cloth, guabao 刮包

Wat is het?
Een gerezen Chinees ‘broodje’ van tarwebloem in de vorm van een lotusblad (met een beetje fantasie), die wordt gestoomd. Het stoombroodje kan worden opengevouwen zodat het gevuld kan worden met een hartige vulling. Het deeg, waarin ook suiker en eventueel olie of reuzel is verwerkt, rijst door het gebruik van gist of bakpoeder.

Hoe te gebruiken?
De diepvries-lotusbroodjes direct uit de vrieskast in een (bamboe) stoommandje plaatsen. Na ongeveer 15 minuten zijn de broodjes gaar en klaar om te eten, bijvoorbeeld door te te vullen met gebakken vlees, gesudderd buikspek of ingemaakte groente. In het noorden van China eet men vaak dergelijke broodjes (ook met minder mooie vormen) in plaats van rijst bij de maaltijd.

Wat is er te koop?


Double slice bun  荷叶包merk: Mong Lee Shang 万里香 [Hongkong]
verpakking: plastic verpakking met plaatje van broodje
etiket: Doubled slice bun; verdubbelde broodjes van de plak [close-up]
ingrediënten: tarwemeel 63%, water 27%, gist 1%, suiker 8%, plantaardige olie 1%
prijs: €1.95 voor 10 stuks, 500 gram<


Lotus bunsmerk: Delico 超群 (St. Anny Food) [Nederland]
verpakking: plastic verpakking met rood en groen
etiket: PAOCLOTH Pao Cloth 357 [close-up]
ingrediënten: tarwemeel 70%, water 30%, suiker 5%, palmolie 4%, sojaolie, gist, bakpoeder, aardappelzetmeel, zout
prijs: €2 voor 12 stuks, 360 gram


Meer weten?

  • Recept: zelf lotusbroodjes maken (nog meer foto’s kattebelletje lotusbroodjes)
  • Als je geen stoommandje hebt, kan je de kant en klare lotusbroodjes ook in de magnetron opwarmen. Wel afdekken met folie, anders drogen ze uit
  • Je hebt lotusbroodjes en lotusbroodjes. Kijk hier hoe ze echt heel mooi van vorm zijn:
    Beijing style pork 京酱肉丝

4 thoughts on “Lotusbroodjes [heye jia 荷叶夹]

  1. Ik las volgens mij een tijdje terug ergens dat het in Amerika een hit is. Dit soort broodjes en dan gevuld met peking eend, dacht ik. Maar met superzachtgekookt chinees spek lijkt het me ook lekker. Perfect streetfood.
    En niet alleen streetfood. The ulterior epicure zette het broodje van Momofuku Ssam Bar in New York op nummer 2 van zijn top 25 van lekkerste dingen die hij at in 2007. (Linkjes naar zijn top 25 en een foto van de broodjes).

  2. ik heb net een pakje custard buns gekocht, dus deze broodjes (maar dan rond) met custardvulling,,, konden gestoomd of gefrituurd, ik heb ze gefrituurd: ronduit verrukkelijk!! Net een superverse donut met romige zoete custardvulling 😀 er zijn ook custard bun rolls… ideetje voor een nieuwe thread?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.