Nem Chua [越南酸肉]
Hoe heet het?
Nem Chua, Vietnamees snackvlees, Vietnamese fermented pork, Yuenan suanrou 越南酸肉
Wat is het?
Gepekeld varkensvlees van de varkensdij met stukjes knoflook en pepertjes dat in blokjes wordt geperst, wordt gefermenteerd, en dan per blokje wordt omwikkeld door een groen blaadje. De smaak doet denken aan zure zult.
Hoe te gebruiken?
Het vlees eten met een dipsaus, bijvoorbeeld een chilisaus, vissaus of heftige knoflookmayonaise. De snack is klaar voor gebruik en hoeft niet verhit of gebakken te worden. Traditioneel wordt er ijskoud bier bij gedronken (en hoor je op de achtergrond Vietnamese krekels).
Wat is er te koop?
Prachtig individueel in vetvrij papier verpakte pakketjes in een netje (net een cadeautje), verkrijgbaar in het versvak. Of in worstvorm in de diepvries.

verpakking: vetvrije papiertjes in gekleurd netje
etiket: Nem Chua, Boulettes de Porc fermentées [close-up]
ingrediënten: varkensvlees 75%, zout, suiker, knoflook, kruiden, ve-tsin
prijs: € 5.50 (300 gram)

verpakking: rol in de diepvries
etiket: Nem Chua 越南酸肉 [close-up]
ingrediënten: varkensvlees 64%, zwoerd 27%, zout, suiker, rijst, kruiden, ve-tsin, knoflook
prijs: € 3,50?
Meer weten?
Ziet er zeer interessant uit! Ga ik zeker meenemen als ik volgende keer in de toko ben. Welke smaakt het beste?
Die pakketjes vond ik lekkerder dan de diepvriesrol. Maar wacht- ik heb nog een soort Vietnamese worstjes ontdekt in de diepvries, soort mini-chorizo’s. Zal die binnenkort op de site zetten.
De mini worstjes los knippen van elkaar op een ruim bord uitspreiden en even in de magnetron dan droog deppen met keuken papier en iets aflaten koelen, heerlijk met een stukje rauwe chinese kool en klein verse chili(voor die gene die van pittig houden) voorzichtig er zit wat vocht in de worstjes en dat kan nog heet zijn.
Pingback: Tokovondst van de week: nem chua | Wateetons