Tofuvellen [baiye 百页]
Hoe heet het?
Tofuvel, tofuvellen, bean curd sheets, Tofu Blätter, baiye 百页,qianzhang 千张
Wat is het?
Tofu die in hele dunne vellen geperst is en ‘duizend-‘ of ‘honderd lagen’ wordt genoemd. De dunne vellen tofu worden gebruikt als wrap, of in reepjes gesneden als een soort spaghetti, en als salade opgediend. De dunne vellen zijn te vinden soms in het versvak, soms in de diepvries.
Hoe te gebruiken?
Rauw verwerken of voor gebruik even weken in water. Voorzichtig de velletjes van elkaar pellen (gedoe) en dan bijvoorbeeld in reepjes snijden. Tofuvellen blijven in de koelkast nog enkele weken goed. Houd houdbaarheidsdatum in de gaten, het kan zuur en onaangenaam worden.
Wat is er te koop?
Ik ken maar één merk dat soms in het versvak, soms in de diepvries te vinden is. Niet altijd op voorraad.

verpakking: plastic verpakking versvak [soms in diepvries!]
etiket: Tofu Blätter, 百页
ingrediënten: water, sojabonen, zout
prijs: €1,25 (?) 150g
Meer weten?
- Recept: tofublaadjes in een koude salade
- Foto van tofuvellen met varkensvlees en zoete bonensaus
- Voor andere varianten met tofu kijk hier: verse tofu en gedroogde tofu (weken voor gebruik).
Hè wat is deze site toch altijd handig ! Zit ik in Kigali en eet ik bij een van de toch zeker vijf Chinese restaurants in de stad, The Chinese Brothers, en dan kan ik zomaar nakijken wat ik gegeten heb en wat ik kan doen met de doggy bag die ik mee naar huis genomen heb. Dried tofu sheets, inderdaad, deze kwamen met shredded pork in soya sauce (very salty !), scallion and coriander. Je maakt rolletjes zoals je met peking-eend doet. Ik kan de rolletjes vullen met behulp van chopsticks maar eten doe ik helaas gewoon uit de hand !