Ingemaakte chilipepers 剁辣椒

lao ganmaHoe heet het?
Pickled chilis, ingemaakte chilipepers, gepekelde chilipepers, ingemaakte spaanse peper, chopped salted chilis, chopped chili peppers, Chinese sambal, Lao Ganma, Lao Gan Ma 老干妈糟辣椒,剁辣椒

Wat is het?
Chilipepers worden ontdaan van steeltjes, met zaadjes en al grofgehakt en weggezet met zout in gesloten aardewerken of glazen potten. Na enkele weken treedt een natuurlijk fermentatieproces op waarna de chilipepers milder van smaak worden en iets friszuur. Ze worden als tafelzuur gegeten en gebruikt als smaakmaker in allerlei gerechten. Voor degenen die niet een paar weken willen wachten tot hun huisgemaakte gepekelde chili’s klaar zijn, heeft Lao Ganma (van de chilisauzen) nu een grote pot met deze ‘pickled chili’ op de markt gebracht. De smaak is milder dan die van sambal oelek.

Hoe te gebruiken?
Te gebruiken in dipsausjes en toevoegen aan roerbakschotels in plaats van fijngehakte chili’s. Eventueel fijner snijden, maar zo grof is ook erg lekker. Simpel sausje maken voor dumplings, gebakken tofu of sushi? Neem wat sojasaus, voeg fijngehakte gember en knoflook toe, en een of meer eetlepels van deze ingemaakte chilipepers erbij. Na openen bewaren in de koelkast.

Wat is er te koop?


Lao Ganma 老干妈merk: Lao Gan Ma 老干妈 [Guizhou, China]
verpakking: glazen pot met rood deksel en wit etiket met logo van Lao Ganma en een grote chilipeper
etiket: 风味糟辣椒 Pickled Chili
ingredienten: rode pepers, water, zout, suiker, Ve-tsin (MSG), conserveermiddel E202; gehalte droge stof ten minste 55%
prijs: € 2,65 (750 gram)
bijzonderheden: milder van smaak dan sambal oelek, na openen in koelkast bewaren.


Meer weten?

  • Voor andere varianten van het merk Lao Ganma, lees hier Tokowijzer’s post over ‘Lao Ganma
  • Het handelsmerk van Lao Ganma, dat ‘Oude Stiefmoeder’ betekent, is een ovalen lijstje met een beetje sip kijkende mevrouw met een keukenschort voor en haar zwarte haar in een scheiding. Dat is Tao Huabi (陶华碧), die als CEO van haar miljoenenbedrijf Lao Gan Ma (Guizhou, zuidwest China) geen enkele reden heeft zo treurig te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.