Xotus Delft – Amazing Oriental [东方行]

UPDATE AUGUSTUS 2016: Amazing Oriental Xotus Delft is verhuisd, zie Amazing Oriental Delft

Xotus Delft

Amazing Oriental Delft supermarkt 东方行
Kleveringweg 59
2616 LZ Delft
tel. 015-2153099

Gelegen aan de snelweg bij Delft, in de buurt van IKEA maar dan een andere afslag, is deze toko al jarenlang een begrip. Oriental begon hier met een van zijn megatoko’s (nog voordat Beverwijk bestond) in hetzelfde complex als het grote tuincentrum Xotus. Oriental heeft dezelfde ingang als het Xotus, maar dan links een gangetje in. De toko is vooral heel hoog en licht en heeft door het glazen plafond een heel andere uitstraling dan de ‘normale’ toko’s.

Deze toko heeft, net als de andere Orientals, ruime keuze in niet alleen Chinese, maar ook Thaise, Vietnamese, Indische, Koreaanse en Japanse producten. Rechts achteraan bevinden zich de schappen met verse groente en is ook de toonbank waar personeel groente staat te verpakken en af te wegen. Verse kruiden zoals koriander en Thaise basilicum. Verse tofu, ook tofuvellen.

In het midden van de winkel veel lage diepvrieskisten met het bekende assortiment vissen, eenden, spek, dimsums, bapaos en nog veel meer. Helemaal achterin afdeling met dumplings en andere snacks. De rest van de winkel heeft kleine gangpaden met halfhoge kasten met veel aparte schappen, waardoor het soms moeilijk zoeken is. Achterin links keukenspullen en kommetjes en zo. Achterwand balen rijst. Losse uitstallingen met aanbiedingen. Ook thee, koffie, snacks en snoep.

Klandizie is gemengd, veel Chinezen uit Delft maar ook Nederlanders die hier duidelijk vaker komen. Ruimte voor vier kassa’s, voertaal Mandarijn. Parkeren is makkelijk en gratis.

Xotus Oriental

16 thoughts on “Xotus Delft – Amazing Oriental [东方行]

  1. Ook Groningen kent sinds een paar jaar een filiaal. Een erg welkome aanvulling op de meer Chinees-Indisch gerichte toko’s rond het centrum.

  2. toen ik met vakantie was in nederland 2002 heb ik een bezoek gebracht aan xotus.de planten en bloemen vind ik het mooiste.

  3. Ik zoek in Andalusië, omgeving Malaga een toko!!! Of kan ik ook via het web bestellen? Zo ja, wat zijn ong. de kosten? Thx.

  4. Ik kom daar zeker een keer in de mnd, Ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en een ruime sortering zowel vers als diepvries en geconserveerde artikelen. Bijna alles voor de oosterse keuken. En de kleine aangekoppelde eetgelegenheid is ideaal voor of na het winkelen.

  5. Wie o wie heeft er vandaag 100 euro gevonden Deze ben ik verloren wat een behoorlijke ramp is omdat dit mijn huishoudgeld was voor 2 weken. Als je het gevonden heb zou ik erg blij zijn om het terug te krijgen om eten en drinken te kopen voor de a.s 2 weken. Ik hoop dat er nog eerlijke mensen zijn. Tel nr 0614105827

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.