Miyako tea and sushi, Haarlem

Update : Miyako Tea and sushi is alweer een tijdje geleden gesloten, de webwinkel is nog wel actief

Miyako Tea and Sushi

Miyako tea and sushi
Gedempte Oude Gracht 21
2011 GK Haarlem
tel. 023-5314942

Aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem, zo’n kwartiertje lopen van het station is een bijzonder winkeltje gerund door importeurs van sake, servies en thee.
De smaakvol ingerichte winkel heeft rechts bij binnenkomst een grote verzameling Japanse theepotjes van het merk Zero Japan. Superleuk in allerlei kleurtjes.

Miyako tea and sushi, Haarlem

Miyako heeft niet alleen theegerei, maar ook een groot assortiment aan thee, zelf geïmporteerd uit Japan. Je kunt de thee natuurlijk los laten afwegen, maar het is ook mogelijk om achterin de zaak allerlei soorten thee te drinken. Deze worden op traditionele manier geserveerd in een roodbruin potje met een lang handvat en heet water in een kan erbij, zodat je telkens op kan schenken. Er is keus in groene thee zoals matcha, gyokuro en kukicha, maar ook sencha, hojicha (geroosterde thee) en genmaicha (de thee met gepofte granen).

Natuurlijk heeft Miyako ook de basisbenodigdheden om Japans te koken, dashipoeder, mayonaise, sojasauzen en dergelijke, maar geen verse groente of zo. Wel is er dagverse sushi uitgestald in een grote toonkast, voorin de winkel links. In Japan is de combinatie van sushi met thee heel vertrouwd. Je kan de sushi ter plekke in de winkel opeten, maar in de tijd dat wij er waren werd er druk afgehaald.

Erg leuk adres in Haarlem voor wat apartere Japanse spullen en authentieke sushi. Ze hebben ook veel leuke cadeautjes wie lekker rondsnuffelt. Ook grote selectie sake, ze vertellen er graag wat over. Informeer ook naar de workshops sushi maken en Japanse thee zetten, die worden iedere maand op donderdagavonden gehouden.

Miyako tea and sushi, Haarlem Miyako tea and sushi, Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.