Toko Nina, Haarlem

Toko Nina Haarlem
Toko Nina Haarlem Indonesische specialiteitenwinkel
Koningstraat 48
2011 TD Haarlem
tel. 023-5329065

Leuke Indische toko in het centrum van Haarlem, een een klein zijstraatje vlakbij de V&D. Niet erg groot, een grote vierkante ruimte, maar prettig en goedgesorteerd.

Toko Nina heeft bij binnenkomst links een lange toonbank met allerlei verse gerechten om af te halen. Rendang, sambal goreng boontjes, Indische balletjes, sate, kip, ze hebben het allemaal. Ook een aparte afdeling Indische pasteitjes, lemper, kroket, spekkoek, bapao’s en dergelijke. Als je wilt warmen ze de maaltijd of de snack ter plekke op, en kan je het aan de tafel binnen of met mooi weer aan de tafel buiten opeten. Toko Nina verzorgt ook catering op aanvraag.

Middenin de winkel zijn een paar rijen met schappen met alle basisproducten voor de verschillende keukens van Azië. Instantnoedels, sojasauzen, aan het eind een diepvrieskast met dimsums en andere waar. Verse groene pepers, sereh en dergelijke. Thaise sauzen, rijst (ook voor sushi), sambals (bij de toonbank verkopen ze versgemaakte!) en een heel schap met alle boemboes van Koningsvogel.

Doordeweeks open van 10 tot 7 ’s avonds, behalve op maandag, dan beginnen ze om 12 uur. En op zaterdag sluiten ze om 6 uur. Leuk adres.

Toko Nina, Haarlem Toko Nina, Haarlem

7 thoughts on “Toko Nina, Haarlem

  1. Prima omschrijving. Jammer dat dit de enige toko is in Haarlem centrum. Dat komt waarschijnlijk omdat er relatief weinig Chinezen wonen.
    Je moet ingrediënten voor de Chinese keuken links en rechts bij elkaar zien te schrapen. Er zijn ook wel Turkse winkels met wat Chinees assortiment, gelukkig: bv Botermarkt, Haarlem; Binnenweg, Heemstede)

  2. Prima winkel, we komen er regelmatig. Maar in de Tempelierstraat (ook in het centrum) is Toko Gembira al jaren gevestigd. Verdient het zeker om ook op deze site vermeld te worden.

  3. Vandaag eten gehaald nasi met twee soorten vlees erg goed moet ik zeggen daar kunnen ze bij mij in Amsterdam nog een puntje aan zuigen .
    Voor herhaling vatbaar .
    Hein en Cindy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.