Toko Roppongi, Amsterdam

Update 2015 : deze toko houdt op te bestaan en gaat door als webwinkel Roppongi.

Toko Roppongi, Amsterdam

Roppongi, Japanse delicatessen
Rozengracht 15
1016 LP Amsterdam
tel. 020-4160139

Roppongi

Heel leuk Japans winkeltje op de Rozengracht in Amsterdam, net iets voorbij de Westerkerk in het centrum. Roppongi, de naam van een wijk in Tokyo, is opgezet door twee Japanologes, die enthousiast zijn over alles wat met Japan te maken heeft en ook nog de taal vloeiend spreken. Ingrid en Jet werkten eerst bij de Japanse winkel Meidi-ya, maar toen begon het ondernemerschap te kriebelen en zetten ze zelf een toko op, eerst nog in IJburg maar nu al bijna een jaar in hartje Amsterdam.

De winkel is mooi licht en strak van binnen met een enorme keus aan allerlei leuke Japanse spulletjes en etenswaren. Bij binnenkomst hangen de mooi geknoopte furoshiki: doeken met prachtige patronen die je geknoopt als tas kunt gebruiken. Een ander opvallende specialiteit zijn de bento-dozen en de papieren vissen en andere papiervormen om op te hangen. Roppongi heeft niet alleen een ruime keus aan allerlei fraaie bento’s, maar ook alle dingen die daar bij horen: vormpjes voor de rijst, snijdertjes, gekleurde papiertjes en strooisels. Ze verkopen Hello Kittyspulletjes, maar ook echt prachtig Japans keramiek en theeserviezen, met onder andere theepotten van Zero Japan.

Toko Roppongi

Achterin de winkel is een counter met verse sushi, die ook in Amsterdam wordt bezorgd. Een barretje waar je thee kunt proeven. Rijst, thee (sencha) en junmai sake zijn te vinden in een goeie selectie die je niet snel ergens anders vindt. Ook links achterin een diepvrieskist met gyoza, dumplingvelletjes, edamame en ijssoorten als yuzu-ijs en rodebonenijs.

Zoek je iets Japans maar kan je het nergens vinden, vraag het dan hier. De dames van Roppongi zijn behulpzaam en ter zake kundig. Heb je geen gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Ze hebben ook een webwinkel : Roppongi webshop en zitten op twitter als @roppongi_store. Heel leuk en gezellig adres.

4 thoughts on “Toko Roppongi, Amsterdam

  1. Wauw, leuk die bento boxen! Ik ben in Amsterdam ook in een prachtig Japans winkeltje vlak bij het centrum geweest, een donker, lang, smal pand met een trapje naar beneden en voornamelijk kleding, sieraden, meubels, waaiers en siervoorwerpen… iemand een idee welke dat is?

  2. ik ben door een vriendin helemaal gek op bento, heb mezelf er nog niet op gericht, gaat nog komen, maar wil dit zodra ik een kleine heb, zeker introduceren in mijn dagelijkse leven…een keer wat anders dan een bammetje kaas of pindakaas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.