Waterspinazie [wengcai 蕹菜]

waterspinazieHoe heet het?
Waterspinazie, ong choy, kang koen, kangkong, kang kung, 風光, water spinach, Chinese water spinach, morning glory, weng cai, wengcai, 蕹菜, hollow vegetable, kongxin cai 通菜, 空心菜, ‘holle groente’.

Wat is het?
Chinese groente met typerende holle stengels en langwerpige, puntige bladeren, die smaakt als een kruising tussen spinazie en andijvie. Makkelijke groente die licht smaakt, om te roerbakken of gewoon als groentebijgerecht.

Hoe te gebruiken?
Het onderste stukje van de stelen wegsnijden, de stevige stelen in stukken snijden en de bladeren met de dunnere stukken steel apart houden. Eerst de grote stelen roerbakken in wat olie met wat knoflook erbij, dan de bladeren. De zeer stevig uitziende stelen slinken wonderwel tot zachte stukken. Op smaak brengen met sojasaus, eventueel wat water en een brokje gefermenteerde tofu. Krijgt na bakken een heerlijke Chinese groentesmaak. Ook lekker in de hotpot.

Wat is er te koop?


Kang Koen On Choymerk: eigen merk Oriental Group
verpakking: plastic zak op versafdeling
etiket: Kang Koen Ong Choy
prijs: € 4,75 (kilo)


Water spinachmerk: Amar Imports/ Asia Exotic Co [Thailand]
verpakking: doorschijnend plastic verpakking met paars
etiket: Morning Glory Impomoca acquatica
prijs: € 4,95 (500 gram)


Meer weten?

  • Recept Morning glory door Tineke Sluijter (Trouw)
  • Dit is een groente waarvan je op het eerste gezicht makkelijk denkt: hmm, dat zal wel niets worden met die grote taaie uitgedroogde stelen. Niets is minder waar, ik vind het een van de lekkerste Chinese groenten, probeer het eens uit! Waterspinazie is overigens niet altijd verkrijgbaar.
  • De naam ‘waterspinazie’ klinkt enigszins verwarrend omdat de groente niet op spinazie lijkt. Niet te verwarren met de gewone Chinese spinazie

1 thoughts on “Waterspinazie [wengcai 蕹菜]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.