Kylie Kwong

Kylie Kwong Mijn ChinaKylie Kwong. Mijn China: een culinaire rondreis (2010)

De in Nederland tamelijk onbekende Australische tv-kok en kookboekenschrijfster Kylie Kwong heeft haar roots in China: ze stamt af van de grootste Chinese immigrantenfamilie in Australië. Kwong, die al jaren een succesvol biologisch Chinees restaurant in Sydney runt (Billy Kwong Chinese Eating House), heeft een groot dik boek geschreven met prachtige foto’s over het geboorteland van haar voorouders.

Enthousiast beschrijft Kwong haar lange en kleurrijke reis door China en Tibet, waar haar voornaamste invalshoek natuurlijk de Chinese keuken is. In iedere stad of streek struint Kwong over markten en bezoekt ze restaurants, waar ze vaak plaatsneemt achter een wok om met haar net gekochte ingrediënten te gaan koken. De reisbeschrijvingen zijn leuk om te lezen en de foto’s zijn prachtig, al staat Kylie er wel heel erg vaak op 😉

De recepten zijn goed geschreven en puur, met de nadruk op veel verse groente, vaak in onverwacht smakelijke combinaties: lotuswortel met shiitake en wortel, of gestoofde sojabonen met steranijs. Ook verrassende koude salades, soms met een Australische fusiontwist, en eenvoudig te maken roerbakschotels. Reiskriebels en ook zeker kookkriebels opwekkend boek! [taal van het boek: Nederlands]

Update 2016: boek is in het Nederlands alleen nog tweedehands beschikbaar en prijs van dit boek zit enorm in de lift.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.