Zoete bonensaus [tianmian jiang 甜面酱]

tianmianjiang Hoe heet het?
Zoete bonensaus, sweet ground bean sauce; sauce de pois chinois moulus; Susse gemahlene bohnenosse; zoete gemalen bonensaus, gele bonensaus, tianmian jiang 甜面酱

Wat is het?
Deze diep donkerbruine saus is gemaakt uit gefermenteerde gemalen sojabonen, ingedikt met tarwemeel. De saus heeft de constistentie van een dikke pindasaus. Het geeft gerechten een donkere kleur en een rijkere, diepe smaak, die zowel zoetig als zout is. De saus is niet scherp.

Hoe te gebruiken?
De zoete bonenesaus wordt gebruikt in de Noord-Chinese keuken. Toepassingen zijn: 1 of 2 eetlepels toevoegen in wokgerechten (vooral goed smakend met varkensvlees), als saus voor Pekingeend (evt. aanlengen met beetje water). De saus combineert goed met knoflook of lenteuitjes, en kan zowel gekookt als rauw genuttigd worden.

Wat is er te koop?


Sweet ground bean paste
merk: Mee Chun [Hong Kong]
verpakking: blikje (450g / 350 ml)
etiket: 甜面酱 / tianmian jiang; sweet ground bean sauce; sauce de pois chinois moulus; Susse gemahlene bohnenosse; zoete gemalen bonensaus [pikante saus] [NB. de saus is totaal niet pikant].
ingrediënten: sojabonen (22%), tarwemeel, suiker, zout, water, smaakversterker, conserveermiddel.
prijs: € 2,05


Meer weten?

Advertisements

4 thoughts on “Zoete bonensaus [tianmian jiang 甜面酱]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s