Mom in the Kitchen, Amstelveen

Mom in the Kitchen, Korean/East Asian grocery & lunch
Kostverlorenhof 18
1183 HE Amstelveen
tel. 020-3452988

Mom ‘n’ Kitchen in het Amstelveense winkelcentrum de Kostverlorenhof is niet alleen een kleine toko, gespecialiseerd in Koreaanse en Japanse producten, het is ook een heel sympathiek en lekker lunchadres.

In de ruim opgezette winkel een vierkante ruimte met veel schapruimte met Koreaanse en Japanse specialiteiten. In het midden grote diepvrieskisten met veel vis, garnaal, dumplingvelletjes, rundvlees voor de hotpot en andere waar. Ook non-food zoals slofjes, waaiers en kookgerei zoals kommen en stoofpotten. Ook links achterin een versschap met Koreaanse tofu en groente zoals zoete aardappels, lenteui, rettich en Chinese bieslook.

Achterin links leidt een trappetje naar een vide met enkele tafeltjes met voldoende ruimte voor ongeveer 15 gasten. Achter de toonbank is een klein keukentje waar de Koreaanse eigenaresse de wok hanteert voor de lunch. Eenvoudig menu biedt keus tussen spicy kip, varkensvlees of het mildere rundvlees. Ieder menu wordt vergezeld door een kom rijst, Koreaanse thee, een kom runderbouillon en zelfgemaakte kimchi.
De eigenaresse vertelde ons november 2014 dat ze met de lunchservice is gestopt, jammer!

Koreaanse winkel

10 thoughts on “Mom in the Kitchen, Amstelveen

 1. Goedenmiddag,
  Mijn vraag aan u is, verkoopt u ook Mizuna(mezuna)? Ik heb dat nodig voor de kerst maar weet niet waar het verkrijgbaar is, misschien bij u?
  Heel graag verneem ik van u.
  groet,
  Jos Steur

 2. Goedenavond,

  Heeft u misschien, of weet u waar ik de zwarte hotpot kan kopen die men gebruikt om de Koreaanse Bibimbap in te serveren??

  Ik zou er graag vier van aanschaffen! Weet u ook wat ze kosten?

  Ik hoor graag van u en vast bedankt!

  Groet Pien Hanou

  • Hallo Pien, als ik heeeel goed op het onderste plaatje kijk van Mom in the Kitchen zie ik ze bij de ingang van de deur op het tafeltje rechts staan… Maar misschien is het handig om ze even op te bellen voordat je de tocht onderneemt. Veel succes! Telefoon 020-3452988

 3. Dank je wel hoor, ik heb gebeld maar ze heeft ze op het moment niet. Ze gaat even informeren naar de prijs en misschien heeft ze volgende week antwoord. Dan bel ik weer. Voor zover bedankt!

  Groet Pien Hanou

 4. Ik heb mijn Dolsots (incl. houten onderzetter) gekocht bij Inter-Burgo te Rotterdam.
  Over het algemeen zijn ze moeilijk te vinden, dus altijd even bellen voordat je ze gaat halen.
  Bij de amazing orientals heb ik ze nog nooit gezien, dus je zal het echt bij koreaanse speciaalzaken moeten zoeken.

 5. Ik heb ook even Shilla gebeld op het Gelderlandplein en die heeft ze staan, wél voor 32 euro per stuk…….Dat is als je er vier wil best een hoop geld….Eerst maar even sparen dus…..;-(

  • Hoi Lex ik denk dat Mom in the Kitchen het meeste wel heeft, misschien alleen die speciale wortel niet die je ook in de okonomiyaki kan doen (naigamo), bel ze anders even: telefoon 020-3452988. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.