Koreaanse chilivlokken [gochugaru 고추가루]

gochugaruHoe heet het?
Kimchi powder, gemalen rode peper voor kimchi, Koreaanse chilivlokken, rood paprika poeder, Koreaans peperpoeder, Koreaans chilipoeder, Koreaans peperpoeder, Korean red pepper powder, hot pepper flakes, Chaoxian lajiao mian, 朝鲜辣椒面, gochugaru 고추가루

Wat is het?
Grof of fijngemalen Koreaanse chilipepers, dieprood van kleur en met een zoetige, heel fruitige, donkere smaak. Wordt in Korea natuurlijk overal gebruikt waar chilivlokken voor nodig zijn (en waar niet?), maar vooral voor de inmaak van kimchi, het basisvoedsel van de Koreaanse keuken.

Hoe te gebruiken?
Toevoegen aan gerechten, dipsauzen en aan marinades. Uitstekend basisingredient om zelf chiliolie te maken, prachtige fruitige, niet extreem hete chilipepersmaak. Geeft mooie donkerrode kleur in sausjes.

Wat is er te koop?


Korean chili powdermerk: Wang [China]
verpakking: Hersluitbare rode plastic zak
etiket: Red Pepper Powder, Piment
ingrediënten: grofgemalen gedroogde chilipepers, zout
prijs: € 9,95 (453 gram)<


Chili flakesmerk: ? [Korea]
verpakking: hersluitbare zak met foto van chilipepers
etiket: Hot Red Pepper Powder
ingrediënten: grofgemalen gedroogde chilipepers
prijs: € 9,95 (500 gram)


Meer weten?

 • Gebruik deze chilivlokken om kimchi te maken met Maangchi, YouTube-koningin van de Koreaanse keuken: making kimchi
 • Gebruik deze chilivlokken om zelf chiliolie uit Sichuan mee te maken: recept chiliolie (beetje onderaan)
 • Recept: zelf kimchi maken

3 thoughts on “Koreaanse chilivlokken [gochugaru 고추가루]

 1. Ik heb een kort vraagje hierover: heeft iemand dit ooit in wat kleinere verpakkingen gezien en zo ja, waar? Hier in Den Haag kan alleen maar pakken met 500 gram chilipepervlokken vinden en da’s een beetje veel.

  Peter

   • Bedankt voor je reactie en Ik was er al bang voor dat iemand dat zou gaan zeggen 🙂 .

    Goed, ik heb de knoop doorgehakt en toch maar een zak gehaald bij de toko in de tramtunnel uit nieuwsgierigheid. Ik heb het advies van Maangchi opgevolgd en de fijnere variant gekozen zodat ik er meer van kan gebruiken, de kimchi roder wordt én de zak sneller leeg is. Dat laatste wordt trouwens een race tegen de klok, de uiterste houdbaarheidsdatum is 26 januari 2017!

    Even zonder dollen, ik maak me nooit zo heel erg druk over houdbaarheidsdata op gedroogde specerijen e.d. en deze zak is hersluitbaar, bevat geen vensters o.i.d. dus ik ga ervan uit dat ik hier jaren mee vooruit kan. De prijs was overigens € 5,50 voor een zak van 453 gram/1 lb.

    Een paar weken terug heb ik de “easy-to-make” kimchi uitgeprobeerd die maangchi op haar website heeft staan en ik ben van plan die opnieuw te gaan maken, maar dan met het Koreaanse chilipoeder. Dat overigens in China geproduceerd wordt, maar dit terzijde.

    Nogmaals bedankt voor je reactie en sowieso bedankt voor deze site en al die moeite die je hierin gestopt hebt. Ik post niet zo heel vaak, maar ik ben een trouwe lezer en dit is echt de eerste site waar ik heen ga als ik zo’n “waar hebben ze het nou weer over” moment heb als ik een recept lees. Dank!

    Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.