Chinese beef jerky [niurou gan 牛肉干]

mushroom jerkyHoe heet het?
Chinese beef jerky, gedroogde biefstukreepjes, dendeng sapi, niurou gan(r) 牛肉干

Wat is het?
Met kruiden en zout ingewreven reepjes rundvlees (of zelfs yakvlees) worden aan de lucht te drogen gehangen tot al het vocht verdwenen is en een snack met stevige beet ontstaat. Deze jerky fungeert als krachtvoedsel op lange Chinese reizen en als extra energieboost voor zwakkeren zoals jonge moeders, maar vooral ook als chewy snack bij bier of gewoon tussendoor.

Hoe te gebruiken?
Uit de verpakking halen en langzaam opkauwen. Genieten van de taaie beet en de krachtige smaak van het rundvlees. Niet verhitten.

Wat is er te koop?


Beef jerky 牛肉干merk: Advance food [Engeland]
verpakking: geel met rode letters
etiket: 牛肉干 Cooked Beef Jerk. Hot black pepper
ingrediënten: Rundvlees, rietsuiker, zoetstof, sojasaus, kruiden, […]
prijs: € 2,65 (40 gram)


beef jerky merk: Sin Quang Yin 新光阳 [France]
verpakking: geel met rode letters
etiket: 牛肉干 Viande de Boeuf sechee, Dried Beef,
ingrediënten: Rundvlees, suiker, witte peper, aroma, kruiden, […]
prijs: € 2? (50 gram)


Jak jerky: large selectionmerk: ? [China]
verpakking: allerlei verschillende verpakkingen in de Chinese supermarkt in Chengdu
etiket: 牛肉干
ingrediënten: beef jerky, maar ook yak jerky


mushroom jerkymerk: Mai Jun [Taiwan]
verpakking: hersluitbare zak met
etiket: Vegetarian mushroom strip 香菇条
ingrediënten: mushroom, salt, glycerine, sojaolie, gecondenseerde melk, suiker, chilipoeder, kleurstoffen […]


Meer weten?

  • Er bestaan zelfs jerky’s voor vegetariers: mushroom jerky (op de laatste foto). Die is door de kruiderij bijna hetzelfde als de vlees-jerky en is bijna net zo chewy
Advertisements

4 thoughts on “Chinese beef jerky [niurou gan 牛肉干]

  1. De karakters zijn hetzelfde, maar deze beef jerky is helaas niet hetzelfde – sterker nog, het kan totaal niet tippen aan de Singaporese bakkwa die je bedoelt ! Ik heb het deze zomer nog in Taiwan gekocht, het is verrukkelijk en zo verslavend lekker. Het grote verschil is dat de gewone beef jerky niet zoet is, en de bakkwa juist extra sticky. Hopelijk gaan ze het hier ook importeren… heb het nog niet in Nederland gevonden 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s