Dimsum: chasiu bao [叉烧包]

Hoe heet het?
Gestoomd broodje met geroosterd varkensvlees, bapao met varkensvlees, Chasiu bao, Charsiu Pao, Chaxiu bao, Bun with charsiu filling, chashao bao 叉烧包

Wat is het?
Chasiu bao is een dimsum uit de Cantonese keuken: een gestoomd deeg, gemaakt met zachte witte bloem (bapaomeel, laag in gluten) en een beetje suiker, met een vulling van geroosterd gemarineerd varkensvlees (Chasiu 叉烧) in een saus van sojasaus, suiker en maizena. Het geheel wordt gestoomd en als snack gegeten (ontbijt, lunch). Een Chasiu bao is meestal open van boven en ziet er flaky uit.

Hoe te gebruiken?
De diepvries-Chasiu broodjes direct uit de vrieskast in een (bamboe) stoommandje plaatsen. Gebruik een stuk bakpapier met gaatjes erin geprikt of een rond stuk bananenblad om in het stoommandje te leggen, zo plakken ze niet vast. Na ongeveer 15 minuten zijn de chasiu bao klaar. Eet ze, gewoon uit de hand, eventueel nog met een dipsausje van Chinese azijn of Thaise chilisaus.

Wat is er te koop?


Delico (St Anny) Cha Sieuw Paumerk: St Anny Food /Delico 超群
verpakking: paars plastic bakje met wit etiket
etiket: Cha Sieuw Pau, Broodje met geroosterd varkensvlees, 叉烧包 [close-up]
ingrediënten: varkensvlees 45%, water, suiker, aardappelmeel, sojasaus, sesamolie, uien, oestersaus, wijn, kruiden, ve-tsin. Tarwebloem, water, bakpoeder, suiker, zout, vanille
prijs: €1.95 voor 9 stuks, 270 gram


Meer weten?

  • Meer foto’s van Chasiu bao op Flickr
  • Zelf Chasiu-buns maken : recept Kattebelletje (engels) Chasiu bao
Advertenties

4 thoughts on “Dimsum: chasiu bao [叉烧包]

  1. Zoals ik weer zeg: zelfgemaakt zijn ze het lekkerst. Dan kun je ze ook naar eigen smaak minder zoet of juist zoeter maken zoals je het wilt. Het deeg moet wel zeker een goed aantal uur rijzen met een keukendoek eroverheen en dan het liefst bij een warmtebron *denk hierbij aan een verwarming* dan rijst het deeg goed en smaakt de ‘cha sieuw bao’ ook beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s