Bapaomeel [baofen 包粉]
Hoe heet het?
Bapaomeel, Low Gluten Flour, baozi-meel, Bapao wheat starch, meel voor Chinese broodjes, bapaobloem, bapao bloem, baofen 包粉, dijin mianfen 低筋面粉
Wat is het?
Gebleekt tarwemeel van fijne maling dat extra laag in gluten is. Deeg met gist of bakpoeder dat hiermee wordt gemaakt heeft een extra zachte en cakeachtige, sponzige structuur. Dit meel wordt gebruikt voor allerlei Chinese gestoomde broodjes (bao), zoals bijvoorbeeld bapao met varkensvlees.
Hoe te gebruiken?
Het meel mengen met wat suiker, reuzel, bakpoeder en water en tot een deeg vormen. Dan met vulling verwerken en gedurende 15 minuten stomen tot het zacht en fluffy geworden is.
Wat is er te koop?
De merken die te koop zijn hebben om een voor mij nog onduidelijke reden een plaatje van een grote Chinese kool op de voorkant. Weet iemand wat die daar doet?

verpakking: plastic zak met rood en groen etiket
etiket: Plain Flour 低筋面粉 [close-up]ingrediënten: tarwe
prijs: 1,75 ? (450gr)

verpakking: plastic zak met rood en groen etiket
etiket: BAPAOMEEL BA PAO WHEAT STARCH 大白菜面粉 [close-up]
ingrediënten: tarwe
prijs: 1,75 ? (450gr)
Meer weten
- Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten.
- Vulling: kant-en-klaar geroosterd varkensvlees bakken met zoete bonenpasta, sojasaus, knoflook en lenteuitjes, binden met maizena. Voor het uitgebreide recept om zelf bapao’s te maken moet je hier kijken
doen jullie ook met versturen van producten
Gewoon een toko in de buurt en tegenwoordig geloof ik ook dat ook de jumbo het verkoop.