Tofustengels [fuzhu 腐竹]

tofu sticks Hoe heet het?
Tofustengels, gedroogde tofu, yuba, bean curd sticks, tofu bamboo, kusatake, fuzhu 腐竹, doufu pi 豆腐皮

Wat is het?
Het ‘vel’ van de tofu, geliger van kleur dan verse tofu, wordt gewonnen door het vel van de nog niet gestremde sojamelk eraf te scheppen en te vouwen tot meerdere laagjes, en die te drogen te hangen. Door de laagjes samen te binden ontstaan lange brosse stukken. Als deze tofustengels in water worden geweekt , krijgen die weer hun zachtere substantie (kijk maar), en kunnen dan worden verwerkt in stoofgerechten of soepen. Of fijngesneden als vulling voor chinese dumplings.

Hoe te gebruiken?
De repen tofu eerst in heet water wellen en dan in stukken snijden en gebruiken in soepen, suddergerechten of stoofpotjes. Helemaal vegetarisch. Neemt goed de smaken op.

Wat is er te koop?
Te koop zijn brosse gedroogde lange tofustengels in plastic verpakking.


bean curd sticksmerk: Hongxiang 红香, China
verpakking: doorzichtige plastic zak (200g)
etiket: Dried Bean Curd 腐竹
ingrediënten: water, sojabonen
prijs: €1,60
gebruik: week in koud of warm water tot het zacht is, snijd dan in stukken en verwerk in roerbakgerechten, stoofpotten of soepen [kijk hier]


Meer weten?

Advertisements

One thought on “Tofustengels [fuzhu 腐竹]

  1. Dit is heel lekker ik heb dit bij de chinees gehad in claypot met lamsvlees,en heb het zelf ooit klaargemaakt met verse karper echt geweldig als je het recept wil zeg je het maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s