Toko Oriental Nieuwmarkt [东方杂货行]

Toko Oriental 东方行
Nieuwmarkt 27, 1011 JS Amsterdam
tel. 020-6262797

Al jarenlang is er hier op de Nieuwmarkt een toko, die de eerste winkel is van de grote keten Amazing Oriental, zeer centraal gelegen op de grote hoek op de Nieuwmarkt in Chinatown Amsterdam.

De winkel is niet erg groot en heeft vrij nauwe gangpaden, maar heeft een heel groot assortiment met grote omloopsnelheid. Direct bij binnenkomst links een aantal diepvriezen met dumplings en andere diepvriesspullen, in het midden groente en rechts potjes en het medicinale hoekje. Meer achterin azijnen, sojasauzen, chilibonensauzen en allerlei andere tokoartikelen.

Prijzen liggen laag. Veel klanten en veel personeel dat vaak met karretjes spullen bijvult. Prima winkel met bijna alle benodigdheden voor de Chinese maaltijd.

Voor de openingstijden klik: hier

23 thoughts on “Toko Oriental Nieuwmarkt [东方杂货行]

 1. Kunt u mij het gedroogde kruid ‘nigelle sativa’ leveren? Het wordt ook wel zwarte komijn genoemd.
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet,
  Cecilia Hennissen

 2. Hallo Cecilia. Wij zijn ook maar gewoon 2 liefhebbers van de aziatische keuken. Als je zeker wilt weten welke toko bij jou in de buurt nigella zaad verkoopt kun je ze maandag beter even bellen. Ik heb het toevallig wel in huis, maar volgens mij kocht ik het bij aan indiase/pakistaanse winkel. Dus ik weet eigenlijk niet of de aziatische supermarkten het ook verkopen. Grootste kans geef ik je dan bij Oriental.

 3. Wie o wie weet waar ik zwarte komijn kan kopen. En dan bedoel ik denk ik niet Nigella zaadjes. maar wel iets dat in indiase winkels kala Jeerd genoemd wordt. De smaak wordt omschreven als iets nootachtiger dan gewone komijn. In het kookboek MORO wordt het vaak genoemd.

 4. Ik haal mijn zwarte komijn (van het merk TRS, Asia’s Finest Foods) altijd bij een pakistaanse winkel, hier in Rotterdam. Die zit op de 1e Middellandstraat. Precies op de hoek met de Korte Bajonetstraat. Het heet PAK. En zit 2 winkels van het Kruidvat vandaan.

  Ik zie deze indiase kruiden (van TRS) ook steeds vaker bij de grotere aziatische supermarkten, maar zwarte komijn is misschien iets minder gangbaar?

 5. Ojee, stond je voor een dichte deur? Op de site staat onderaan het lijstje met openingstijden wel: “Vanaf 01 februari alle zondagen gesloten.” Maar het zou beter zijn als ze dat “Zondag: 10:30 – 17:00” gewoon weg zouden halen.

 6. Hai!

  Ik ken deze keten (Amazing Oriental) wel.
  Mensen uit Noord-Nederland hoeven niet helemaal naar Amsterdam hoor. In Groningen, aan de Korreweg zit een mega-grote superstore van Amazing Oriental!
  Heel leuke zaak, fijn personeel en lage prijzen.
  je hoeft dus echt niet naar Amsterdam.

  Trouwens, kent iemand ook een Indiase/Pakistaanse toko in Amsterdam? In Groningen hadden we er eentje maar die is helaas op de fles gegaan.
  Ik zoek ingredienten van TRS en ook kant en klaar maaltijden en Paneer. Help me out, please!!!!!
  Ik ga binnenkort naar Amsterdam speciaal voor de zaken die een Indiase toko verkoopt 🙂
  Alle reacties welkom!
  Thanx!

 7. Oja mensen; is er iemand die weet waar ik ‘Maldive Fish’ kan kopen???
  het komt uit Sri Lanka en schijnt een soort vispoeder te zijn ofzo.
  In Groningen is het onbekend, dus ik moet ervoor naar de Randstad.

 8. In onze “overzichtslijst van toko’s” (hier bovenaan als je op Toko’s klikt) staat Oriental Groningen er ook zeker bij. Net als alle andere vestigingen van Oriental. Maar een korte beschrijving zoals in deze post geven we alleen van die winkels waar we ook echt zelf geweest zijn.

  Maldive Fish ken ik niet, maar als ik zo eens rondgoogle denk ik dat er genoeg “alternatieven” voorhanden zijn. Ligt eraan wat je precies zoekt en met welk doel. Grote stukken of juist dunne flakes. Maar ik zal mijn ogen eens open houden.

  De kruiden van TRS zouden volgens mij ook wel bij Oriental te koop kunnen zijn. Ik heb zo mijn adresje in R’dam voor Indiase/Pakistaanse ingredienten, maar in Amsterdam zou ik het niet weten. Misschien iemand anders die meeleest?

 9. Achter de Dappermarkt (de leukste en op dit moment nog steeds meest authentieke markt van Amsterdam) vind je meerdere Aziatische toko’s en op de hoek van het Dapperplein zit San’s Asian Market, Dapperplein 36 – heel goed gesorteerd, ook in vers, je vindt er vaak zelfs verse curry leaves! Ik meen dat zij het gehele assortiment TRS producten hebben, te oordelen naar de afbeelding die ik op google vond!

  • Slecht nieuws: San is alweer een tijdje helemaal dicht; heeft de crisis niet overleefd.
   Maar het goede nieuws is dat de Surinaamse Toko precies recht aan de overkant een deel van het assortiment heeft overgenomen en bezig is om een geheel Indiase hoek in zijn winkel in te richten. Hij beloofde zelfs vers kerrieblad…

 10. Een goede winkel in Amsterdam voor Indiase ingredienten is Islamitische slagerij Rachid aan de Linaeusstraat. Ontzettend aardige Surinamer die vrijwel het gehele assortiment aan TRS producten heeft plus een grote collectie dal. Ik heb daar bijvoorbeeld ook Nigella zaad en asafoetida gekocht.

 11. Asafoetida is duivelsdrek. Gebruikt in oa de Indiase keuken. Misschien dat we het hier ook nog eens gaan bespreken, maar ondertussen verwijs ik naar Nick Trachet’s column “Brussel Deze Week” over dit kruid op: Foodlog

 12. Ik was er vandaag even. Eigenlijk alleen voor een zeepje en haw flakes, maar kwam ineens met een vol mandje aan de kassa 😉
  En ze hadden er ineens ook de spicy mushroom noodles van SSF! Ik had er al eens een mailtje naar het hoofdkantoor aan gewaagd, maar die smaak zouden ze alleen bij de grote Oriental hebben. Daar kan ik moeilijk komen met OV, maar nu lagen ze dus ook bij de kleine. Ik heb gelijk maar 6 pakjes meegenomen.
  Geweldige winkel!

 13. ik ben op zoek naar een indiase kruidenblik, geen idee hoe het echt heet. het is een groot rond blik met een aantal kleinere ronde blikjes binnenin om kruiden in te doen. ik woon in amsterdam maar heb er hier tot nog toe geeneen kunnen vinden.

 14. Het heet een masala dabba (net geleerd door wat googlen…) Geen idee waar je die kunt kopen, ik google nog even verder… Ik woon ook in A’dam en wil er ook wel eentje… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.