Wah Nam Hong Rotterdam[华南行]

Wah Nam Hong Rotterdam

Wah Nam Hong Rotterdam 华南行
West-Kruiskade 4-6
3014 AP Rotterdam (centrum)
tel. 010-2417355

De grote Chinese supermarkt van Wah Nam Hong bevindt zich helemaal op het begin van de West-Kruiskade in Rotterdam, op loopafstand van het station. Op de West-Kruiskade zijn nog veel meer toko’s en Chinese zaken gevestigd, dus het is daar fijn winkelen als je te weinig Aziatische kookspullen en ingredienten nodig hebt.

Wah Nam Hong, die meerdere vestigingen heeft in het land (waarvan twee in Amsterdam en een in Den Haag) is een zeer goedbezochte toko. Er lopen zelfs verrassend veel Nederlandse klanten rond, die lekker aan het rondneuzen zijn in het grote assortiment dat Wah Nam Hong heeft om Aziatisch mee te koken. Gelijk bij binnenkomst zie je de ruimgesorteerde groentes, noedels, verse en verpakte tofu. Er ligt ook alvast een selectie hongbao (rode envelopjes) voor het komend Chinese nieuwjaar.

Links achter bevinden zich de zeer goed gevulde schappen met sojasauzen, azijnsoorten, smaakmakers, roerbaksauzen, chilisauzen en sambals, ook Surinaams. Het hele assortiment Lao Ganma staat hier gewoon op de plank.
Achterin grote diepvrieskasten met heel veel soorten dimsum, ook van het merk Lee’s. Dumplings vind je van het merk Synear (vegetarische soorten), Fresh Asia (dumplings met vlees), maar er zijn ook andere merken diepgevroren snacks.

Er is een apart schap met alleen maar ingelegde en gepekelde groente en gedroogde tofuproducten zoals tofustengels en tofu om te snacken. Ook ingelegde zwarte boontjes (douchi of tausie) en maltose om Pekingeend mee te maken.
Bij de achterwand, zo ongeveer recht tegenover de ingang, bevindt zich het Japanse en Koreaanse hoekje. Je vindt er allerlei strooisels, mayonaise, azijnen, misosoorten, sushirijst, nori en furikake.

Verder achterin, helemaal rechts, begint de huishoudafdeling met theedoeken, theepotjes, kommen, lepels en een selectie eetstokjes. Er zijn allerlei soorten thee, yuzudranken, cakemixen, tahin, balen rijst, sojadrankjes en puddingkjes. Snacks als wasabi erwtjes.
Grote diepvriesbakken hebben een keur aan pekingeenden, vleessoorten, vis en garnalen. Er is eigenlijk niets in Wah Nam Hong dat je niet kan krijgen en de prijzen zijn als vanouds zeer goed. Goed adres.

Openingstijden Wah Nam Hong Rotterdam. (zondagmiddag gewoon open)

Wah Nam Hong Rotterdam

3 thoughts on “Wah Nam Hong Rotterdam[华南行]

  1. Ik kocht jaren geleden mijn eerste wok met ring bij Wah Nam Hong, Verder veel shrimp/crab sauce, en quick- en extra kwaliteit noodles, en fijne eet kommen/schalen.
    Na het winkelen uiteraard wat broodjes kopen bij de buren om onderweg te snacken!
    Ben als Westerse Rotterdammer godskolere blij er dichtbij te wonen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.