Chinese aubergine [qiezi 茄子]
Hoe heet het?
Chinese aubergine, Chinese eggplant, Japanese aubergine, brinjal, qiezi 茄子
Wat is het?
Een auberginesoort uit Azie met lange dunne vorm en paars van kleur, soms bijna lichtpaars. De Chinese of Japanse aubergine heeft een dunne schil en is totaal niet bitter, is zoeter, lichter van smaak dan de dikke donkerpaarse aubergines die je hier meestal in de winkels ziet.
Hoe te gebruiken?
Halveren en dan in bootjes snijden of andere Chinese snijtechnieken op toepassen: reepjes, lange luciferreepjes, stukjes: wat er ook voor je gerecht nodig is.
Wat is er te koop?

verpakking: los bij de versafdeling
prijs: ± € 3,95 (kilo)
Meer weten?
- Wie denkt dat het alleen een vormverschil is, heeft het mis: deze aubergine is echt lekkerder.
- Fotorecept : 鱼香茄子, aubergines met de smaak van vis (misleidende naam, want geen vis in de saus)
- Foto van door Fuchsia Dunlop herself gemaakte aubergines met de smaak van vis (Yuxiang aubergines)
- Deze aubergine duikt ook in andere winkels op, echt een aanrader om te kopen.