Kandijsuiker [bingtang 冰糖]

Chinese SuikerHoe heet het?
Kandijsuiker, rock sugar, gele kandij, Chinese bloksuiker, bingtang 冰糖, bing piantang 冰片糖

Wat is het?
Grote brokken lichtgele kandijsuiker, verkregen uit het laten kristalliseren van rietsuiker. Er bestaat ook kandijsuiker in kleinere ronde brokjes, die is wit van kleur. Chinese kandijsuiker wordt of in grote brokken, of in plakken verkocht. Voor de smaak maakt het niets uit, het is maar wat je handig vindt.

Hoe te gebruiken?
De gele of witte kandij wordt in plaats van gewone suiker gebruikt om een mooie glans en aangename zoetheid aan gerechten uit de Chinese keuken te geven. Onmisbaar in stoofpotten en klassiekers als zoetzure spareribs en rundvlees met sinaasappelschil. Door de suiker ontstaat een mooie binding.

Wat is er te koop?


Rock sugarmerk: Feng Shing Thai 丰幸? [China]
verpakking: kartonnen doosje met gele kandijbrokken erop
etiket: Rock sugar Candy; 黄冰糖; canne a sucre en morceaux
ingrediënten: rietsuiker, water
prijs: ± € 0,95 (400 gram)<


Rock sugarmerk: Golden Diamond 金钻 [China]
verpakking: 6 plakken suiker in doorzichtige verpakking
etiket: bruine suiker schijven 冰片糖
ingrediënten: suiker, bruine suiker, honing
prijs: ± € 0,65 (400 gram)


Meer weten?
Het is het makkelijkst om te gaan voor de Rock Sugar (‘Yellow Lump’), die heeft al zo ongeveer 30 jaar dezelfde vertrouwde verpakking en met kandijsuiker kan toch niet veel misgaan. Maar overstappen op de lichtere en kleinere pellets van de witte kandijsuiker natuurlijk ook best handig.

Meer weten?

  • Foto: prachtige zoetzure spareribs, die door de kandijsuiker mooi glanzend en sticky worden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.