Toko Tjiao Jiang, Utrecht [groot filiaal 朝阳]

Toko Tjiau Jiang Utrecht

Toko Tjiau Jiang 朝阳
Croeselaan 199-203
3521 BM Utrecht
tel. 030-2920889‎

Het grotere filiaal van Tjiau Jiang (die een kleine uitvoering heeft op het Achter Clarenburg, meer het centrum in) aan de jaarbeurskant van Hoog Catharijne. Middelgrote, ruimgesoorteerde toko gelegen aan een brede straat links achter het station van Utrecht. Handig om langs te gaan en flink wat spullen in te slaan.

Vooraan links is de toonbank en rechts gelijk bij binnenkomst verse vis (karper, kreeft) en schappen met verse groente, exotische vruchten en groente, en verse tofu en tofuproducten.

Verder in de winkel in het midden zijn enkele rijen met lage schappen met noedels, sojasauzen, chilibonensauzen, woksauzen, azijnen en allerlei Chinese en Aziatische producten. Ruime keus en alles prima gesorteerd.

Achterin rechts een tweede ruimte met een achterwand met diepvrieskasten. Daarin een grote keus aan dumplings (onder andere Synear), wontonvellen, loempia’s, bapao’s (ook vegetarisch), garnalen en andere dipvriesproducten. Verder ruime sortering dranken en kookwijnen zoals sake, Shaoxing rijstwijn, pruimenwijn. Kookspullen zoals stoommandjes en pannen en dergelijke, kommetjes. Balen met rijst en peulvruchten, gedroogde paddenstoelen. Er is niet veel wat Tjiau Jiang niet verkoopt en het ziet er allemaal prima uit.

Elke dinsdag en vrijdag komen verse Chinese groenten zoals kailan, choi sum, Shanghai paksoi, mini paksoi (baby paksoi), kai choi, Chinese kool, tong ho en baby kailan. Elke vrijdag wordt Thaise groente geleverd zoals parsley, Thaise aubergines, Thaise basilicum, verse rawit en okra. Vrijdag komt de Surinaamse leverancier naar Tjiao Jiang met onder andere verse kouseband, po kwa en vleespompoen. Verse tofu en tauge wordt gebracht op maandag, woensdag en zaterdag.

Toko Tjiau Jiang Utrecht

3 thoughts on “Toko Tjiao Jiang, Utrecht [groot filiaal 朝阳]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.