Pekingeend [shaoya 烧鸭]

Hoe heet het?
Pekingeend, Peking duck, Beijing duck, Beijing shaoya 北京烧鸭,Beijing kaoya 北京烤鸭

Wat is het?
Reeds voorgegaarde en gemarineerde stukken eend, die verpakt gevacumeerd te vinden is in de diepvries van de toko. De eend hoeft alleen maar in de oven te worden verwarmd om een knapperig korstje te krijgen.

Hoe te gebruiken?
Als snel alternatief voor echte Pekingeend. Ontdooi de eend in de verpakking, leg de twee stukken in een ovenschaal, en rooster ze gedurende ongeveer 30 minuten in een oven van 200 graden (klik hier voor het eindresultaat). Snijd de eend daarna in plakjes of reepjes en dien ze op met Peking-pannenkoekjes, losgeroerde zoete bonensaus, lenteuitjes en reepjes komkommer.

Wat is er te koop?


ready made Peking duckmerk: Lucky Duck [Nederland]
verpakking: rode zak uit de diepvries met plaatje van eend (600gr)
etiket: Peking Duck 北京烧鸭
ingrediënten: eend (90%), zout, suiker, ve-tsin, kruiden, gemberpoeder, knoflookpoeder, anijszaadpoeder, sojasaus (sojabonen, tarwebloem)
prijs: ongeveer € 10


Boneless roasted duckmerk: Medal Duck 乜都得[Engeland]
verpakking: zak uit de diepvries met bruin etiket (600gr)
etiket: Boneless Roasted Duck 去骨烧鸭
ingrediënten: eend (93%), zout, suiker, gemengde specerijen
prijs: ongeveer € 10


Meer weten?

 • Er bestaat ook een vegetarische Peking-eend variant (zoek in de diepvries), die best wel prima smaakt!
 • Natuurlijk kan deze eend niet tippen aan de echte Pekingeend, die niet gekruid is met vijfkruidenpoeder, en in een speciale oven hangend wordt geroosterd, maar als onderdeel van Kerst of als voorafje bij een (Chinese) maaltijd is het toch echt leuk
 • Lucky duck heeft meer vel en wordt dus knapperiger dan Medal Duck. Medal Duck heeft meer eendenvlees, maar beide merken zijn lekker!

[Originele post: 23 nov 2008]

7 thoughts on “Pekingeend [shaoya 烧鸭]

 1. Gisteren alles gekocht, want ik heb de komende weken toch geen tijd om de echte te maken. Als alles volgens planning loopt eten we ze volgende week zondag. Grappig vond ik dat ik een blik zoete bonensaus had meegenomen, maar de mevrouw bij de kassa vond dat ik absoluut een pot hoisinsaus moest meenemen, want dat hoorde. Heb ik dus gedaan, ik zal beide sauzen erbij eten. Jullie horen het nog!

 2. Bedoel je die eend uit de pakjes zoals ze op de foto staan? Eigenlijk gewoon zoals beschreven?! Dus uit de verpakking halen, in een ovenschaal leggen, 30 minuten op 200 graden hetelucht (ik heb ze 5 minuutjes langer gedaan, want ik vond het vel nog te vet) en daarna in reepjes gehakt. Lenteuitjes erbij, komkommer erbij. Zoete bonensaus losgeroerd met een beetje water erbij en hoisinsaus uit een pot erbij. De pannekoekjes heb ik per verpakking in de magnetron gedaan, maar ik denk dat je ze beter kunt stomen. Dan is het resultaat denk ik zachter.

 3. Wij hebben hem/haar laatst ook geprobeerd.

  Eenmaal uit de vriezer en ontdooid gaat de verpakking open en de moed zinkt je in de schoenen. Twee slappe kleffe lappen eend rollen uit de verpakking en er ontstond een lichte paniek. Hoe ga ik dit nu redden. Uiteindelijk zijn we gewoon rustig gebleven en hebben ons aan de bereidingswijze op de verpakking gehouden.
  De smaak van alles was goed, alleen het vel was minder knapperig dan bij de Chinees. Toch voor de zekerheid even de gratineer föhn er over heen en ja hoor een prachtig knapperig vel.
  Wij hebben in ieder geval genoten, er zaten zelfgemaakte lentepannenkoekjes bij, en natuurlijk het bekende garnituurtje.
  Eet smakelijk

  Remi

 4. Ik heb de eend zelfs koud gebruikt in een sesame noodle salad – erg lekker! Zonder vel, dat is op die manier gebruikt te vettig. Voor 3 flinke eters was een halve bout al voldoende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.