Amazing Oriental Delft

Amazing Oriental Den Haag Ypenburg / Amazing Oriental Delft [google maps]
Laan van Haamstede 36
2497 GE Den Haag
tel. 070-7622888

Het heeft even geduurd: Amazing Oriental Delft, voorheen gehuisvest in het tuincentrum Xotus Delft en daarna twee jaar in een tijdelijke barak bij wat nu een nieuwgeopende Hanos is, heeft een nieuwe vestiging. Het is de nieuwste winkel van de grote tokoketen Amazing Oriental, die zich profileert als ‘de Aziatische supermarkt van Nederland’.

Amazing Oriental Delft, of correcter gezegd Amazing Oriental Den Haag Ypenburg, ligt langs de A13 in de nieuwbouwwijk Ypenburg, afslag Delft Noord. Wij zijn er op de openingsdag, ’s middags om 3 uur, en het eerste wat we zien is een ongelofelijke drukte op de parkeerplaats. Het lijkt wel zaterdagmiddag in IKEA! Iedereen is kennelijk vandaag in de auto gesprongen om te kijken hoe de nieuwe winkel er bij ligt, en te profiteren van de overal aangeplakte openings-aanbiedingen.

Net als de vestiging in Rotterdam centrum is de Amazing Oriental groots opgezet, met veel lage schappen, verse spullen, veel kassa’s en zoals net gezegd gratis parkeren.

Het is een industrieel modern gebouw met een heel hoog plafond, strak gestyled in witte kleuren gecombineerd met het appelgroen dat Oriental al een tijdje als huisstijl gebruikt. Na binnenkomst rechts is een wand met wat nostalgisch aandoende zwart-wit foto’s van de oude winkel, en loop je verder door, kom je bij de toegang tot het restaurant. Deze middag is het hier behoorlijk druk, iedereen wil er iets eten of drinken; er zijn drankjes en maaltijden te koop, die aan de zijkant in bakken zijn uitgestald en te bestellen zijn. Op de tafels staat Thaise chilisaus en sriracha.

In de winkel is alles ruim opgezet. Hoewel het assortiment niet persé groter is dan andere winkels, is er veel ruimte om alle producten goed uit te stallen. De versafdeling heeft een soort eiland waar de groentes worden gewogen en verpakt, en rechts na binnenkomst is een koelwand met glazen deuren waarachter alle verse kruiden en groenten. Flink wat demonstraties vandaag, char-siu saus uit de wok, de dumplings van Synear in een nieuw jasje, en een meneer met stukjes verse mango.

Drankjes, sauzen, noedels, rijst, keukenbenodigdheden: ze hebben alles. Ook weer de gebruikelijke Japanse en Koreaanse schappen met wat populairdere pakjes en zakjes. Het publiek is zowel Chinees, Kantonnees, Surinaams, Hindoestaans, hippe Nederlanders en mensen uit de vinex naast de winkel die uit nieuwsgierigheid binnen zijn gekomen. De vijf kassa’s kunnen het maar net verwerken.

Ruim assortiment diepvries, er staan maar liefst 8 dubbele diepvrieskisten met allerlei vlees en groente, diepvriesnoedels, dumplings, dimsums, kruiden, spekkoek en garnalen. Een moeder en dochter kan moeilijk kiezen tussen de verschillende merken bevroren yakitori, gelukkig is in de toko advies van de omstanders nooit ver weg 😉

Amazing Oriental heeft een mooie nieuwe winkel, net iets verder weg van de snelweg dan voorheen, maar aan de drukte te zien vandaag zal dat niet zorgen voor kleinere bezoekersaantallen.

One thought on “Amazing Oriental Delft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.