Toko Cheung Kong, Rotterdam [长江行]

Update maart 2013 : deze toko is faillietverklaard

Toko Cheung Kong Rotterdam
Toko Cheung Kong 长江行
West-Kruiskade 51-53
3014 AL Rotterdam (centrum)
tel. 010-4049722

In het begin van de drukke West-Kruiskade liggen heel wat toko’s en een van de grotere is Toko Cheung Kong. Links naast de ingang is een zaakje wat ook een toko lijkt te zijn (Toko Nobo), maar meer een afhaalzaakje voor Aziatische snacks is.

Toko Cheung Kong is een grote en ruime toko met veel Chinees winkelend publiek. De keus aan artikelen is bijzonder groot en volledig, ze verkopen bijna alles wat je bij een toko maar kunt verzinnen. Bij binnenkomst een rij met Japanse pompoenen (kabocha), en dan zicht op vele gangpaden, veel diepvrieskisten, allerlei dozen en uitstallingen, en vooral heel veel potjes en flessen.

Helemaal achterin links zijn er tanks met verse vissen, een specialiteit die je in Rotterdam overal ziet. Ook achterin bevinden zich instantnoedels en ander noedels en meelsoorten. Sesamzaadjes, gedroogde sereh (heel), kroepoek (krupuk) om zelf af te wegen – handig dat je niet een hele zak hoeft te kopen, of het gewoon kan combineren.

Zwarte boontjes, diepvriesvis, oesters, visballetjes. Dumplings en dimsum. In de grote diepvrieskasten liggen ook diepgevroren verse kruiden en garnalen, met de waarschuwing “diepvriesproducten worden niet geruild”.

Linksom is er nog een extra ruimte met bakken met zoete aardappelen, knollen, taro, kolen, winterbamboe en heel veel andere verse groente. Ook een hele wand aan serviesgoed: schalen, theepotten, kommetjes, stoofpotjes. In andere gangpaden vind je wokringen, borstels, fonduenetjes en heel veel ander keukengerei.

Leuk om rond te snuffelen en je voorraden aan te vullen, goed adres.

Toko Cheung Kong Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.