Toko Wai Yat, Rotterdam [唯一食品]

Wai Yat Rotterdam

Toko Wai Yat 唯一食品
West-Kruiskade 35-B
3014 AK Rotterdam (centrum)
tel. 010-4116589

Toko Wai Yat zit al heel wat jaartjes aan het begin van de West-Kruiskade, schuin tegenover Wah Nam Hong. De toko lijkt van de buitenkant niet groot, maar als je binnenkomt blijkt dat het een hele diepe pijpenla is die nog meters doorgaat. De naam Wai Yat of Weiyi betekent ‘De Enige’, niet echt een bijpassende naam voor een toko op de drukke West-Kruiskade!

Toko Wai Yat heeft twee grote, best ruime gangpaden, die helemaal doorlopen naar achter. Aan de zijwanden zijn schappen met een uitstekend assortiment aan levensmiddelen, in het midden staan een lange rij diepvrieskisten. Direct rechts beginnen de schappen met sauzen, sojasauzen, azijnsoorten, olie en dergelijke. Wat verder komen koekjes en snoepgoed aan de beurt. Theesoorten, gemberthee, rijstbloem, andere bloemsoorten, thee tegen verkoudheid.

In de diepvrieskisten vind je een keur aan producten zoals ingevroren dumplings en bao, zoals rose perzik-bao. Vlees, vis en groente, waaronder bevroren edamame en lotuswortel.

Als je linksom draaiend weer terug richting uitgang gaat, zie je de grote aquaria met levende vis die je vers kunt kopen. Graskarper, paling, kreeft, winkelpersoneel helpt met uit het water vissen. So wie so lijkt in Rotterdam verse vis een must te zijn in een toko, terwijl je dat in Amsterdam of Den Haag niet ziet.

In de koeling ligt een keur aan verse groente en tofuproducten. Ook leliebollen, rijstplakjes, wintermeloen, peultjesblad (doumiao) en taugé.

Goede toko met alle dingen die je nodig hebt om lekker te gaan koken. Veel verse groente, ook wel noordchinese producten. Ruim van opzet – voor de verandering!

Ze gaan met de tijd mee, want er is een Facebookpagina van Toko Wai Yat waar ze updates doen met foto’s van producten. Leuk.

Toko Wai Yat Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.