Toko Meidi-ya, Amsterdam

Update februari 2016 : deze toko houdt op te bestaan en gaat door als webwinkel DEPA-CHIKA Japan.

Toko Meidi-ya, Amsterdam

Meidi-ya, Japanse delicatessen
Beethovenstraat 18-20
1077 JG Amsterdam (zuid)
tel. 020-6737410

Prachtige Japanse delicatessenzaak in de sjieke Beethovenstraat, al jarenlang een goed adres. Meidi-ya heeft niet alleen een ruime keus aan allerlei Japanese ingredienten, ze verkopen er ook sushi. Direct bij binnenkomst is er links een grote toonbank waar verschillende soorten verse handgemaakte sushi uitgestald staan. Voor ongeveer €12.50 kun je prachtige gerolde of anders gevormde sushi kopen en die ter plekke aan de bar of staand aan losse tafeltjes in de zaak opeten. Ook zijn er ingemaakte zeewieren en andere verse pickles in de koeling vooraan in de winkel te vinden.

Vooraan rechts de kassa met een achterwand vol Japanse dranken zoals sake, pruimenwijn, bieren en ander gedestilleerd. Daarachter, rechts meer de winkel in, een grote koeling met misopasta’s (ook yuzu-miso), kimchi, gele rettich, verse noedels zoals udon, gekoelde (gezondheids)drankjes en verse groente als shiitake, naigamo, verse gekookte bamboescheuten.

Achteraan een grote wand met diepvrieskisten met een selectie Delico-dimsums, wontonvelletjes en gyozavelletjes, Japanse garnalen en vissen, edamame (verse sojapeulen), diepvriesgroente zoals kabocha, tuinbonen en maar liefst 10 soorten natto. Ook ruime keuze aan mochi-ijs.

Toko Meidi-ya

Helemaal achterin links is nog een extra ruimte waar theesoorten, rijstcrackers, sojasauzen, dressings zoals ponzu, azijnen, (sesam)pasta en heel veel merken instantnoedels te koop zijn. Bij de achterwand kookboekjes, wat keukengerei zoals eetstokjes en de enige echte Japanse saran wrap (superspul!) waar je €9,50 voor moet neertellen – maar ze hebben het wel. Ook een apart schap met allerlei zeewieren en andere gedroogde smaakmakers. Pocky.

Toko Meidi-ya

 
 
 
 
Zeer mooie winkel, goed gesorteerd en uitstekend bijgehouden, drukbezocht door snelsnackers voor sushi-fix, Japanse en Nederlandse klanten. Vriendelijke bediening met verstand van zaken. Prijzen vallen echt mee, prima adres.

 • Met openbaar vervoer bereikbaar met tram 5, halte Gerrit vd Veenstraat (zowel vanaf Amsterdam CS als vanaf Amsterdam Zuid WTC)
 • Bespreking van de sushi van Meidi-ya bij Iens
 • Meer foto’s van Meidi-ya

One thought on “Toko Meidi-ya, Amsterdam

 1. Laat uw kansen niet liggen.
  Wij weten allemaal dat het importeren van Thaise basilicum door de EU aan banden is gelegd, door de regel 669 en U allemaal het risico bij import loopt van keuringen het product afgekeurd kan worden.
  Wij kunnen U leveren met certificaat van het laboratorium!!!!!!!!!!!
  Wij kunnen U een regelmatige levering garanderen met echte Thaise producten zoals Sweet basilicum, Holy basilicum, Hary basilicum en binnenkort weer Thaise koriander met wortel verpakt in de verpakking die U wenst.
  In de maand juli en augustus 2011 kunnen wij excl. Leveren de basilicum á € 10,00 per kilo, Koriander voor € 12,50 per kilo
  Longbeans en eggplants zijn nog niet beschikbaar.
  Bij afname van meer dan 50 kg, levering gratis. in de route van onze bestel auto’s.
  Bij interesse gelieve contact op te nemen?
  Order bij fax of e-mail wij zullen U zo spoedig mogelijk beantwoorden.
  Dena-Asia B.V.
  Pauvreweg 54
  4879 NH Etten-Leur
  Nederland
  e-mail: dena-asia@live.nl
  tel: +31 76 5269250
  fax: +31 76 5019215
  mob: +31 653 489873
  contactpersoon: Kees Tempelaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.