Hotpotvlees [牛肉片]
Hoe heet het?
hotpotvlees, sukiyaki vlees, hot pot meat, beef for hotpot, すき焼き肉 suki-yaki beef, shabu shabu vlees, qiepian feiniu 切片肥牛, fee ngau, niurou pian 牛肉片
Wat is het?
In handige dunne plakjes gesneden voorverpakt rundvlees, geschikt om mee te fonduen (Chinese fondue of Mongoolse hotpot) of voor sukiyaki, Japanse fondue. Blijft in de diepvries enkele maanden goed. Het is enorm handig dit op voorraad te hebben, want zelf vlees in flinterdunne plakjes snijden voor de hotpot is vaak het meeste werk als je een fondue voorbereidt. De plakjes snijd je immers het best als het stuk vlees bevroren is, maar dat is altijd geworstel met mes en koude handen.
Hoe te gebruiken?
Uit de verpakking halen en op een schotel mooi neerleggen. Niet vantevoren ontdooien, want dat gaat doordat het dunne plakjes vlees zijn, snel genoeg. Gasten dopen het vlees met hun eetstokjes in een fonduepan met bouillon, en eten het met dipsaus op.
Wat is er te koop?

verpakking: wit traytje in diepvries met witte sticker
etiket: SUKI YAKI vlees
ingrediënten: rundvlees
prijs: € 9,35 (370 gram, €25 per kilo)

verpakking: wit traytje met rose sticker
etiket: Beef slices for hot pot 牛肉片 (火锅专用)
ingrediënten: rundvlees
prijs: € 7,95 (400 gram)

verpakking: plastic tray met witte sticker
etiket: NL frozen beef slices 火锅涮牛肉片
ingrediënten: rundvlees
prijs: € 5,95 (400 gram)

verpakking: plastic tray met witte sticker en groen
etiket: sliced lamb 羊肉卷 lammfleischstreifen
ingrediënten: lamsvlees
prijs: € 3,95 (400 gram)

verpakking: plastic tray met witte sticker en bordeauxrood
etiket: sliced beef 肥牛肉卷
ingrediënten: rundvlees
prijs: € 3,95 (400 gram)
Meer weten?
- Wil je hotpotten? Koop dan dit hotpotvlees en ook paddenstoelen, tofu, Chinese kool, spinazie of tong ho en glasnoedels. Wil je het nog uitgebreider? Dan kan je ook denken aan kip, garnalen, seafood, enoki-paddenstoelen, verse shiitake, en alle andere dingen die je lekker vindt!
- Mongoolse hotpot (engels, oud ‘Kattebelletje’ recept uit 2001)
- Voor de hete variant zijn er ook hotpot-kruiden te koop, maar je kunt ook gewoon wat chilibonensaus fijnhakken en in de bouillon oplossen
De Nederlandse slager op de Zeedijk in Amsterdam die tussen de chinese bedrijven zit speelt er handig op in.
Je kan daar vers gesneden, dunne rundvlees met aardig wat vet (super voor de hot pot) krijgen voor 12 euro per kilo.
Stap er binnen en vraag gewoon om Fee Ngau 肥牛 🙂
Goeie tip, Henk! Zo’n randje vet op het vlees is nog lekkerder. Fee Ngau 肥牛 (feiniu) betekent ‘vet vlees’ en dat is precies wat je moet hebben!
Hoi Kattebelle, hartstikke leuk en informatief! Waar kan je de voorverpakte rundvlees kopen (in de buurt van Den Haag)?
Alvast bedankt voor de tip! Groetjes, Jessie
Dat moet wel lukken bij Wah Nam Hong of bij Oriental dacht ik, vraag het anders even. Je kan er makkelijk overheen kijken.
Gaat het hier om slagerij Vet?
这是火锅的灵魂啊!垂涎欲滴ing