Toko Centraal, Utrecht [中央什货]

Update 2014: vanaf april 2014 is Toko Centraal verhuisd en nu gevestigd in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Nieuw adres:
Markt 44
3431 LB Nieuwegein.
Wij zullen binnenkort eens gaan kijken!

Toko Centraal 中 央什货 LET OP VERHUISD naar markt Nieuwegein
Achter Clarenburg 32
3511 JJ Utrecht (naast Blokker)

tel. 030-2312290

Goed gesorteerde toko in het straatje vlakbij Utrecht Centraal, vlak buiten Hoog Catharijne, schuin tegenover de concurrent Tjiau Jiang. Bij binnenkomst rechts is een klein hoekje met shampoo’s en haarproducten; links is de kassa met tevens een toonbank met verse hapjes. Ze verkopen er spekkoek en vers Indisch en Chinees ‘gebak’ zoals bapao, risolles en lempers en dergelijke.

Verderop in de winkel links zijn twee lage diepvriesbakken met eend, visproducten, wontonvellen en veel dimsums en dumplings (van het lekkere merk Lee’s). De achterwand is gevuld met keukengerei, waaronder ook elektrische rijstkokers en rijstkokers voor de magnetron.

Grote selectie dranken zoals sake in verschillende mooie glazen flesjes, maar ook Arizona green tea in veel verschillende smaken. Het Japans- Koreaanse hoekje is best uitgebreid: sojasauzen, teriyakisaus, bulgogisaus, veel furikake (Japanse frutseltjes voor door de rijst) en andere smakelijke sauzen.

Niet zo’n heel groot vak met verse groente (rechts bij binnenkomst), wel veel verschillende tofusoorten. Geen verse tofu ontdekt, maar misschien is die ergens anders in de zaak en heb ik er overheen gekeken. Prima adres met vriendelijke bediening voor alle dagelijkse Chinese en Japanse boodschappen.

Toko Centraal, Utrecht

7 thoughts on “Toko Centraal, Utrecht [中央什货]

  1. This Toko establishment unfortunately has some racist people working behind the cash register. The black hair hair products are located by their entrance and as I was standing there reading the labels on a few products they ‘suddenly’ needed to close the door. I then put the products i wanted to purchase in my basket and proceeded to walk around the store when the cashier requested that I leave them at the till with her! Why sell black hair products if you think black people steal? never buying from them ever again..

  2. Uuuhm hebben jullie ook japans snoep voor kinderen vooral?? Als jullie het hebben zou ik dat graag willen weten. En als jullie dat niet hebben en jullie weten nog een winkeltje (in Nederland) zou ik dat ook willen weten. Alvast bedankt Groetjes Noor

    • Misschien hebben ze bij Roppongi lekkere Japanse snoepjes? Vraag op twitter bij @Roppongi_Store ; kijk anders in de grotere vestigingen van Amazing Oriental of Wah Nam Hong, die hebben een behoorlijk grote keus in snoepjes.

  3. helaas is deze toko niet meer aanwezig op deze plek. de eigenaar van hoog catharijne heeft besloten dat er geen plek meer is voor een toko. groot gemis in het centrum. nu verplicht naar een buitenwijk fietsen voor de spullen die je regelmatig nodig hebt, of naar Nieuwegein, waar de toko nu gevestigd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.