Gedroogde tofuvellen [doufu pi 豆腐皮]
Hoe heet het?
Gedroogde tofuvellen, dried yuba, bean curd sheets, bean curd skins, tofu skin, bonenvel, sojablad, 腐皮, fu pei, fupi, doufu pi 豆腐皮, doupi 豆皮
Wat is het?
Van de nog niet gestremde sojamelk wordt door verhitting een ‘vel’ gevormd dat van de bovenkant wordt geschept en te drogen wordt gehangen. Er ontstaan gele, dunne vellen die een beetje vettig aanvoelen, en die platgevouwen worden verkocht. De tofuvellen zijn bijna doorschijnend en ogen breekbaar, maar laten zich toch wel voorzichtig vouwen. Als ze worden gebakken zijn ze zo knapperig als gebakken loempiavellen.
Hoe te gebruiken?
De tofuvellen kunnen direct worden gebruikt door ze (een paar op elkaar gestapeld) om een vulling heen te vouwen en dan te frituren of te bakken. Als ze te hard zijn, even twee of drie minuten in lauw water weken. Vouw ze dan voorzichtig om de vulling heen en bak ze in matig hete olie als snack.
Wat is er te koop?
Verschillende varianten in plastic verpakking.

verpakking: doorzichtige plastic zak (250g)
etiket: Bean Curd Sheets 豆腐皮 [close-up]
ingrediënten: water, sojabonen, zout
prijs: €1,35
Meer weten?
- Foto van tofuvellen gevuld met gehakt en Chinese bieslook, of tofuvellen met garnalenvulling
- Recept: Gefrituurde tofurolletjes met garnalenvulling (Joy of Food)
- Voor andere varianten met tofu kijk hier: geperste tofuvellen (geperste dunne velletjes) en verse tofu.
Ik heb deze vandaag ook gekocht ik betaalde wel meer namelijk 1,95.
Heb je mijn recept gezien met deze tofuvellen? (http://joyoffood.nl/recepten/vietnamese-tau-hu-ky-garnalen-tofu) Erg lekker, al zeg ik het zelf. Ik was trouwens blij verrast dat je deze vellen op tokowijzer heb staan!
O dat ziet er lekker uit! ik ga ze aan de post toevoegen en zelf ook eens maken. Ik vind het knapperige korstje van deze tofuvellen echt heel lekker!
Ja he? Ze zijn minder knapperig dan bijv loempiavellen, maar de bite die ze daardoor krijgen, maken ze veel lekkerder!