Gedroogde tofuvellen [doufu pi 豆腐皮]

tofu sheets Hoe heet het?
Gedroogde tofuvellen, dried yuba, bean curd sheets, bean curd skins, tofu skin, bonenvel, sojablad, 腐皮, fu pei, fupi, doufu pi 豆腐皮, doupi 豆皮

Wat is het?
Van de nog niet gestremde sojamelk wordt door verhitting een ‘vel’ gevormd dat van de bovenkant wordt geschept en te drogen wordt gehangen. Er ontstaan gele, dunne vellen die een beetje vettig aanvoelen, en die platgevouwen worden verkocht. De tofuvellen zijn bijna doorschijnend en ogen breekbaar, maar laten zich toch wel voorzichtig vouwen. Als ze worden gebakken zijn ze zo knapperig als gebakken loempiavellen.

Hoe te gebruiken?
De tofuvellen kunnen direct worden gebruikt door ze (een paar op elkaar gestapeld) om een vulling heen te vouwen en dan te frituren of te bakken. Als ze te hard zijn, even twee of drie minuten in lauw water weken. Vouw ze dan voorzichtig om de vulling heen en bak ze in matig hete olie als snack.

Wat is er te koop?
Verschillende varianten in plastic verpakking.


doufu pimerk: Dali 达利, China
verpakking: doorzichtige plastic zak (250g)
etiket: Bean Curd Sheets 豆腐皮 [close-up]
ingrediënten: water, sojabonen, zout
prijs: €1,35


Meer weten?

4 thoughts on “Gedroogde tofuvellen [doufu pi 豆腐皮]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.