Toko Shilla Buitenveldert

Shilla, Japanse en Koreaanse specialiteiten
Gelderlandplein 32-34
1082 LB Amsterdam
tel. 020-6428423

Al jaren een begrip op het Groot Gelderlandplein in Buitenveldert. Strak ingerichte winkel, niet groot, maar met buitengewoon goed gesorteerd assortiment Japanse en Koreaanse producten, prachtig en keurig gesorteerd en uitgestald. Direct rechts bij binnenkomst een fraaie grote toonbank met oa verse soorten Koreaanse kimchi, gemarineerd vlees om te barbequen of te fonduen, verder naar rechts een uitgebreide keuze handgemaakte sushi.

Shilla, Japanese & Korean specialities

Japanse specialiteiten zoals mayonaisesoorten, bouillonblokjes voor Japanse curry, sesamsauzen, sojasauzen en in apart koelvak rechts Japanse en Koreaanse health drinks. Achterin een grote wand met diepvriesspullen: gyoza (mandu), dumplingvelletjes, bevroren vis. Meer naar links verse groente (met natuurlijk grote Chinese kolen), tofu en ingemaakte tafelzuren. Koreaanse chilipoeders, sauzen en marinades.

Aparte schappen voor zoete snacks zoals Pocky, snoep en strooisels voor over de rijst. Het is bijna niet voor te stellen wat ze niet zouden hebben. Uitgebreid assortiment theesoorten (groene thee, barley thee etc). Grote balen rijst bij de deur.

Shilla, Japanese & Korean specialities

Ga je met het trappetje naar beneden kom je in het hoekje met Japanse kopjes en theeporcelein. Ook klein assortiment keukengerei, waaronder zeer luxe uitgevoerde rijstkokers. Ook is beneden een klein eethuisje ingericht met enkele tafels waar Koreaanse dames de lunch gebruiken.

Authentiek en vriendelijk adres, drukbezocht door Japanse, Koreaanse en Nederlandse clientele.

13 thoughts on “Toko Shilla Buitenveldert

  1. Dat eethuisje in de kelder moet ik nog een keer proberen; de winkel zelf vind ik buitengewoon goed gesorteerd. En een lullig maar misschien niet geheel onbelangrijk detail: je kunt onder het Gelderlandplein je auto voor de eerste anderhalf uur gratis kwijt 🙂

  2. Ik heb er vaak geluncht met Koreaanse glass noodles. Volkomen authentiek en erg lekker! En ik genoot altijd van de sfeer – Japanse huisvrouwen die elkaar daar glimlachend en buigend begroeten.

    De kimchi, kaktugi, en andere Koreaanse banchan (bijgerechten) zijn uit de kunst.

  3. Dankzij Shiilla heb ik 8jaar HEERLIJK japans gekookt!! Echt een topper!!
    Ben inmiddels verhuisd n. Den Haag & druk op zoek naar een toko met Shilla-kwaliteit!!!!
    (Anyone??)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.