Rettich-kimchi [chonggak kimchi 총각김치]
Hoe heet het?
Rettich-kimchi, radijskimchi, ponytail radish kimchi, kimchi, chonggak kimchi 총각김치, Chaoxian xiao luobo paocai 朝鲜小萝卜泡菜
Wat is het?
Een kleine soort witte rettich wordt met loof en al net zoals kimchi gefermenteerd met pekelwater en Koreaanse chilivlokken, waarbij ook knoflook, gember en lenteui wordt toegevoegd. Na enkele dagen is de rettich gefermenteerd en klaar om te worden gegeten.
Hoe te gebruiken?
De kimchi kleine stukjes snijden en eten bij Koreaanse of Aziatische maaltijd als ‘tafelzuur’. Kan ook worden gebruikt als onderdeel van een roerbakgerecht, bijvoorbeeld als kleine stukjes in gebakken rijst.
Wat is er te koop?

verpakking: stevige plastic verpakking in de koeling
etiket: Ponytail radish kimchi, chonggak kimchi 총각김치 close up etiket
ingredienten: kleine rettich, ui, knoflook, chilivlokken, gember, zout. Geen toevoegingen
prijs: € 3,50 (500 gram)
Meer weten?
- Let op dat je de zak in de koelkast bewaart, ook al is hij nog niet aangebroken. Doe je dat niet, dan beleef je een ah…shit moment
Is deze kimchi (erg) lekker? En zo ja, is het het dan nog waard om je eigen kimchi te maken, zeker gezien de kans op een mislukking en het feit dat het zelf maken véél duurder is als je de meeste ingrediënten nog moet kopen.
Het is alweer een tijd geleden dat ik deze probeerde, hij was wel lekker. Maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerder. Begin dan met de ‘gewone’ kimchi van Chinese kool, Chinese bieslook en Koreaans chilipoeder.
Voor een recept kijk bijvoorbeeld hier: making kimchi (engels) of hier: kimchi maken (nederlands). Succes!