Winterbamboe [dongsun 冬筍]

bamboescheutenHoe heet het?
Winterbamboe, winter bamboo, verse bamboe, winter bamboo shoots, takenoko, 竹の子, dongsun 冬筍

Wat is het?
De verse scheuten van een bamboesoort die alleen in de winter verkrijgbaar is (januari-maart). De bamboe is geel-donkergeel van kleur en door stevige schutbladen omgeven. De bamboescheuten zijn ongeveer 20 centimeter lang, ongeveer zo breed als een peer en hebben een houtachtig uiteinde.

Hoe te gebruiken?
De schutbladen van de bamboe verwijderen, en ook de harde onderkant wegsnijden. Het puntje is vaak ook hard: dan wegsnijden. Wat je overhoudt is een lichtgele afgepelde scheut met geribbelde randen. Snijd de bamboe in plakjes of reepjes om verder te verwerken in roerbakschotels of soepen.

Wat is er te koop?


Winter bamboomerk: niet van toepassing
verpakking: in het groentevak
etiket: niet van toepassing, laten afwegen
prijs: ongeveer € 1,20 per stuk
seizoen: januari- maart


Meer weten?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s