Rijstmeel [mifen 米粉]
Hoe heet het?
Rijstmeel, rijste meel, ketanmeel, rice flour, mifen 米粉, nuomi fen 糯米粉.
Wat is het?
Rijst die tot een zeer fijn poeder is gemalen. Het rijstmeel is hetzij van gewone rijst (rijstemeel), hetzij van kleefrijst (in Nederland beter bekend onder de Indische naam ketanmeel). Rijstmeel wordt gebruikt om allerlei gebak, pap, deegvellen en noedelsoorten van te maken, denk bijvoorbeeld aan dimsumhapjes, rijstvellen, rijsteballetjes en nog veel meer.
Hoe te gebruiken?
Let op of er gewone rijstmeel of rijstmeel van kleefrijst nodig is in een recept. Maak dan een pap, saus, deeg, beslag, noedel of vel van het rijstemeel. Gegarandeerd glutenvrij.
Wat is er te koop?

verpakking: plastic zakje met plaatje van klein mannetje
etiket: Ketan meel. Kleefrijste meel glutinous rice flour 糯米粉
ingrediënten: rijst
prijs: € (500 gram)

verpakking: plastic zakje met blauwe opdruk en karakter 粉
etiket: 粉 bot gao , farine de riz, white rice flour
ingrediënten: rijst (98%), water (2%)
prijs: € (400 gram)

verpakking: plastic zakje met groene opdruk
etiket: 糯米粉 glutinous rice flour ketanmeel
ingrediënten: rijst (98%), water (2%)
prijs: € (400 gram)
Meer weten?
- Rijstmeel wordt ook gebruikt om rijstvellen, rijstnoedels, en verse rijstvellen te maken
- Is er even geen toko in de buurt, dan kan een pak Nutricia rijstmeel ook nog wel eens uitkomst bieden voor als je zeer dringend rijstmeel nodig hebt. Let dan wel op dat het niet gezoet is.