Kombu [kunbu 昆布]

KombuHoe heet het?
Kombu 昆布, konbu, dasime 다시마 (Koreaans), haidai 海帶

Wat is het?
Kombu zijn stevige, dikke plakken gedroogd donkergroen zeewier of kelp, afkomstig van een wiersoort met lange brede slierten. Oorspronkelijk komen ze alleen uit de koele Japanse wateren, maar worden nu ook in Chinese en Europese zeeën gewonnen. Een essentieel ingrediënt van de bekende Japanse bouillon dashi.

Hoe te gebruiken?
De kombu niet afspoelen, maar met een droge doek de witte waas er af vegen. Dan een uurtje voorweken in koud water, daarna verwerken in soepen of sauzen. Kan ook in reepjes worden gefrituurd of in azijn worden gemarineerd.

Wat is er te koop?


Kombu seaweed
merk: Okamoto 冈本食品 [Japan]
verpakking: plastic zak met zwarte karakters
etiket: 切り出し昆布
ingrediënten: gedroogd bladwier (kelp)
prijs: € 2,60 (45 gram)

3 thoughts on “Kombu [kunbu 昆布]

  1. ik zou erg graag weten hoe lang kombu zeewier houdbaar is
    ik heb een zak die luchtdicht verpakt is, maar die al 4 jaar oud is
    kan ik dat nog gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.