Chinese selderij [qincai 芹菜]
Hoe heet het?
Chinese selderij, Chinese celery, khan choy, qincai 芹菜
Wat is het?
Chinese selderij is verwant aan onze bleekselderij, maar heeft een kleinere struik en heeft veel dunnere steeltjes. Hoewel Chinese selderij meer aan een kruid doet denken, wordt het in de Chinese keuken als groente gegeten. De smaak is lichter dan bleekselderij en de stelen zijn minder grof, maar wel veel langer dan die van bleekselderij.
Hoe te gebruiken?
De steeltjes in stukken snijden en gebruiken in roerbakschotels of salades, in dezelfde grootte als de andere ingredienten. Het loof kan ook worden gegeten. Combineert goed met rundvlees, met wortel en bijvoorbeeld gerookte tofu.
Wat is er te koop?

verpakking: (voorverpakt) op versafdeling
etiket: diversen
prijs: € 3,50 p/kg
Meer weten?
- Recept: roergebakken Chinese selderij
- Kan worden vervangen door onze bleekselderij, die in het Chinees ‘westerse selderij’ heet 😉