Chinese selderij [qincai 芹菜]

 Chinese Selderij Hoe heet het?
Chinese selderij, Chinese celery, khan choy, qincai 芹菜

Wat is het?
Chinese selderij is verwant aan onze bleekselderij, maar heeft een kleinere struik en heeft veel dunnere steeltjes. Hoewel Chinese selderij meer aan een kruid doet denken, wordt het in de Chinese keuken als groente gegeten. De smaak is lichter dan bleekselderij en de stelen zijn minder grof, maar wel veel langer dan die van bleekselderij.

Hoe te gebruiken?
De steeltjes in stukken snijden en gebruiken in roerbakschotels of salades, in dezelfde grootte als de andere ingredienten. Het loof kan ook worden gegeten. Combineert goed met rundvlees, met wortel en bijvoorbeeld gerookte tofu.

Wat is er te koop?


Chinese celerymerk: nvt
verpakking: (voorverpakt) op versafdeling
etiket: diversen
prijs: € 3,50 p/kg


Meer weten?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s