Dwergwalnoten [shan hetao 山核桃]

dwergwalnoten met een walnoot ter vergelijking Hoe heet het?
Dwergwalnoot, kleine walnoot, hickory, miniwalnoot, Chinese walnoot, bergwalnoot, shan hetao 山核桃

Wat is het?
Een nootje dat eruitziet als een kleine walnoot, maar dan met een gladdere en glanzender schil. De schilletjes zijn donkerbruin en de nootjes, die moeilijk eruit te pellen zijn, zijn zo donker als een pecannoot. De smaak is dieper en romiger dan een walnoot, heel nootachtig maar niet goed vergelijkbaar met een andere noot. Eerder pecan dan walnoot.

Hoe te gebruiken?
Voorzichtig openbreken en proberen stukjes van de noot eruit te pulken.

Wat is er te koop?
Een reeds voorgekraakte soort die geroosterd is met suiker, zout en kleurstoffen. Jammer, want helemaal naturel zijn ze toch lekkerder. Desondanks is het heel bijzonder een nieuw soort nootje met een unieke smaak te eten. Misschien heel lekker met chocolade erbij?


handpicked Chinese hickorymerk: Hengkang 恒康 [China]
verpakking: plastic halfdoorschijnende zak met oranje en groene streep (150 gram)
etiket: Hand-peeled hickory 手剥山核桃 (奶油味)
ingrediënten: miniwalnoten, suiker, zout, acesulfame-K, kleurstoffen
prijs: €2,65


Meer weten?

  • De nootjes zien er nogal gekraakt uit in het zakje, maar dat is misschien juist de bedoeling. Het is sneller de buitenkant eraf te pellen dan ze open te kraken en de stukjes noot eruit te pielen.
Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s