Dwergwalnoten [shan hetao 山核桃]
Hoe heet het?
Dwergwalnoot, kleine walnoot, hickory, miniwalnoot, Chinese walnoot, bergwalnoot, shan hetao 山核桃
Wat is het?
Een nootje dat eruitziet als een kleine walnoot, maar dan met een gladdere en glanzender schil. De schilletjes zijn donkerbruin en de nootjes, die moeilijk eruit te pellen zijn, zijn zo donker als een pecannoot. De smaak is dieper en romiger dan een walnoot, heel nootachtig maar niet goed vergelijkbaar met een andere noot. Eerder pecan dan walnoot.
Hoe te gebruiken?
Voorzichtig openbreken en proberen stukjes van de noot eruit te pulken.
Wat is er te koop?
Een reeds voorgekraakte soort die geroosterd is met suiker, zout en kleurstoffen. Jammer, want helemaal naturel zijn ze toch lekkerder. Desondanks is het heel bijzonder een nieuw soort nootje met een unieke smaak te eten. Misschien heel lekker met chocolade erbij?