Hoisinsaus [haixian jiang 海鲜酱]

hoisinsaus Hoe heet het?
Hoisinsaus, Hoisin saus, Hoisin sauce, Hoi Sin sauce, haixian jiang 海鲜酱

Wat is het?
Glanzende, donkerbruine, bijna zwarte gladde saus, zo donker als chocoladesaus. Deze saus is het Kantonese zusje van de noordchinese zoete bonensaus, gemaakt uit gefermenteerde gemalen sojabonen, knoflook, suiker en rijst. De saus is zout-hartig van smaak, niet scherp, gladder en dunner dan ketchup en wordt in grillgererechten en roerbakgerechten toegevoegd, of als basis voor dipsauzen gebruikt. De laatste jaren, onder invloed van de Kantonese (Chinees-Amerikaans georienteerde) keuken, wringt het zich, geheel ten onrechte, zelfs in de postitie als authentiek ingredient in de saus voor Pekingeend.

Hoe te gebruiken?
Deze saus wordt vaak gebruikt als saus om vlees mee te bestrijken voordat het gegrild wordt. In roerbakgerechten een of twee eetlepels toevoegen, of te gebruiken als dipsaus bij gerechten. De saus kan zowel gekookt als rauw genuttigd worden. Na opening in koelkast bewaren.

Wat is er te koop?


Hoisin sauce
merk: Mee Chun [Hong Kong]
verpakking: potje met blauw etiket (200gr / 250 ml)
etiket: 海鲜酱 HOISIN SAUCE, SAUCE “HOI-SIN”
ingrediënten: sojabonen (22%), tarwemeel, suiker, zout, water, knoflook, smaakversterker, conserveermiddel
prijs: €1,95?


Meer weten?

9 thoughts on “Hoisinsaus [haixian jiang 海鲜酱]

  1. Deze Hoisin saus van Mee Chun gebruik ik altijd als ik iets van vlees moet grillen of wokken. Het is een vrij zoet-zoutige smaak, maar past onwijs goed bij vlees. Zoals ik in de beschrijving lees word het soms ook gebruikt voor Peking Eend om mee te dippen, maar dat lijkt mij niet zo lekker. Daarvoor gebruik ik altijd Plum saus. Die is vrij zoet van smaak en past heel goed bij Peking Eend. *heb er nu al zin in*

  2. Ik gebruik hoisinsaus vooral om vlees (zoals kip) in te marineren en dan te grillen, dat is echt heel lekker. Voor Pekingeend zou ik altijd zoete bonensaus als dipping sauce gebruiken, de plum sauce is een Amerikaanse uitvinding… probeer maar eens, het is echt heel lekker!

  3. Hehe ik zal hem eens proberen als ik weer aan de peking eend ga! Altijd leuk om wat nieuws te proberen! Dacht dat de plum sauce ook gewoon iets aziatisch was i.p.v. Amerikaans 🙂

  4. Mmmm echt het allerlekkertse wat er is, het begint al met de geur:)
    Met sojablokjes, paprika, prei en in verhoudiing niet te veel noedels.. om je bord bij af te likken..
    Ik meen dat het gefermenteerd spul is, en dat blijft heel lang goed..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.