Chinese spinazie [bocai 菠菜]

Chinese spinazieHoe heet het?
Chinese spinazie, spinazie, Spinacia oleracea, spinach, Po Choy, bocai, 菠菜

Wat is het?
Chinese spinaziesoort. De spinaziebladeren zitten samen aan een stengel en hebben dunne steeltjes en platte, puntige bladeren, groter dan onze ‘gewone’ spinazie maar wel zo dun. Niet kronkelig of grof als wilde spinazie. De smaak is krachtig zonder bitter te zijn, heel lekkere spinaziesmaak.

Hoe te gebruiken?
De harde uiteinden van de spinazie lossnijden van de stengels en wassen. Dan in drie stukken verdelen en in etappes (eerst de hardere stelen) in wat olie roerbakken. Voeg wat zout en eventueel een klein schepje suiker of bouillonpoeder toe voor de smaak. Heerlijk als groentebijgerecht.

Wat is er te koop?


spinachmerk: nvt
verpakking: voorverpakt of los in het versvak
etiket: spinazie Po Choy
prijs: €3,95 per kilo


Meer weten?

Advertisements

4 thoughts on “Chinese spinazie [bocai 菠菜]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s