Nashi peer [heli 和梨]
Hoe heet het?
Nashi peer, Aziatische peer, Asian pear, Chinese pear, Chinese peer, Japanese pear, Japanse peer, Koreaanse peer, Korean pear, Taiwan pear, sand pear, apple pear, bapple, papple, bae, nashipati, nashi pear, nashi (Japans) 梨, 和梨, なし, yali 鸭梨
Wat is het?
Een vrucht die een kruising lijkt tussen een appel en een peer. De vorm lijkt op een ronde appel, maar de smaak is als een peer. Het vruchtvlees is niet zacht, maar juist met een ongelofelijke crunch: stevig en sappig. Er bestaan meerdere rassen, varierend van geel, groen tot bruin; de Chinese variant (yali, Tientsin-peer) is een iets ander ras dat niet zo rond van vorm is maar eerder peervormig. Wel heeft de Chinese peer ook zo’n crunch.
Hoe te gebruiken?
Schillen en in partjes snijden of gewoon zo van het steeltje af opeten. Vanwege zijn heerlijke crunch niet bakken, stoven of tot appeltaart verwerken, dat zou zonde zijn. Je ziet ze in de toko vaak verpakt in individuele netjes om te voorkomen dat er bruine plekken op komen.
Wat is er te koop?

verpakking: apart verpakt in schuimrubberen netjes
etiket: geen
prijs: € 1,50 p/kg
Meer weten?
- In Korea wordt deze peer gepureerd gebruikt in marinades voor rundvlees. Door de sappen van de peer wordt het vlees extra mals.
- Heerlijk in salades of op een kaasplateau